Hlavní obsah

Kvitová nezahálí! Přidá k tenisovým trofejím i vysokoškolský diplom?

Praha
Aktualizováno

Má za sebou velký návrat! Tenistka Petra Kvitová se po pěti měsících od napadení v prostějovském bytě a následné operaci pořezaných šlach na levé ruce představila v oficiálních zápasech. Pohádkový comeback české lvice na grandslamovém French Open nadchl Paříž, přestože trval jen dva duely. Nyní však už dvojnásobná wimbledonská šampiónka se svým týmem spřádá plány do dalšího průběhu sezóny. Jaké si přivezla dojmy z Roland Garros? Do jaké míry ji omezuje poraněná ruka? A co všechno během nucené pauzy stihla? O tom všem se rozhovořila i před kamerou Sport.cz.

Petra Kvitová se znovu baví tenisem naplnoVideo: ČTK

 
Článek

Pětiměsíční pauza jí utekla rychle. "Abych zaměstnala hlavu nějak jinak, začala jsem studovat vysokou školu v Praze (Sociální a mediální komunikace na Univerzitě Jana Ámose Komenského)," přiblížila Kvitová.

Svěřenkyně Jiřího Vaňka se v Paříži dočkala báječného přivítání, které korunovala hladkou výhrou v prvním kole nad Julií Boserupovou. Jenže ve druhém utkání jí vystavila stopku kvalifikantka Bethanie Matteková-Sandsová, Američance podlehla po dvou tie breacích.

Tento zápas už odhalil herní a tréninkové manko, které v důsledku útoku zatím stále neznámého útočníka nabrala. Kvitovou brzdila horší kondice a také absence herního sebevědomí. To vše bude chtít napravit před blížícím se Wimbledonem, kde se jí tradičně daří. Rozehrávat se bude na menších turnajích. "Asi začneme v Birminghamu, kam bychom měli odlétat za 14 dní," naznačil kouč Vaněk.

Reklama

Související témata: