Hlavní obsah

Sobotní program French Open: Plíškovou čeká duel s Witthöftovou

Paříž

Poslední česká zástupkyně ve dvouhře na grandslamovém French Open jde do boje. Tenistka Karolína Plíšková má před sebou zápas třetího kola. Druhá nasazená hráčka se na Roland Garros v boji o osmifinále střetne na dvorci číslo jedna s Němkou Carinou Witthöftovou, zápas je naplánován jako třetí v pořadí.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Karolína Plíšková postoupila do 2. kola French Open, když vyhrála nad Číňankou Čeng Saj-saj po setech 7:5, 6:2.

Článek

Plíšková je na pařížské antuce poprvé ve třetím kole. "Nehraju nejlíp, ale je to můj nejlepší úspěch tady. Jsem za to šťastná," řekla po postupu z druhého kola. K 73. hráčce v pořadí WTA Witthöftové, s kterou se dosud nestřetla, dodala: "Pro mě je na antuce každá těžká. Všechny holky jsou vyrovnané."

Plíšková si v pátek zatrénovala na kurtech v Bouloňském lesíku, kde našla se svým týmem klid. Trenér David Kotyza plánoval, že Němku nastuduje na videu a připraví taktiku. "Je velmi solidní, ale ne taková, že by měla mít Kája obavy. Když se bude soustředit hodně na sebe, má velkou šanci," řekl kouč.

Dvaadvacetiletá Witthöftová se zatím ze špičkových hráček střetla jen s krajankou Angelique Kerberovou. Proti Plíškové chce využít své odhodlání. "Nemám co ztratit. Prožívám skvělý turnaj a mám zbraně, abych byla nebezpečná," řekla.

Sobotní program French Open (začátky v 11:00)
Kurt Philippa Chatriera
Cornetová (Fr.) - A. Radwaňská (9-Pol.)
Murray (1-Brit.) - Del Potro (29-Arg.)
Gasquet (24-Fr.) - Monfils (15-Fr.)
Svitolinová (5-Ukr.) - Linetteová (Pol.).
Kurt Suzanne Lenglenové
F. López (Šp.) - Čilič (7-Chorv.)
Kasatkinová (26-Rus.) - Halepová (3-Rum.)
Wawrinka (3-Švýc.) - Fognini (28-It.)
Sevastovová (17-Lot.) - Martičová (Chorv.)
Dvorec č. 1
3. zápas: Karolína Plíšková (2-ČR) - Witthöftová (Něm.)

Reklama