Hlavní obsah

O potlesk diváků nestála. Mohli být ohleduplnější, vysvětlovala obhájkyně titulu se slzami v očích

Paříž/Praha

To, že neobhájí titul na French Open, mrzí Garbiňe Muguruzaovou hodně, avšak to, jak se chovali diváci během jejího osmifinálového zápasu s domácí tenistkou Kristinou Mladenovicovou, jí zklamalo ještě víc. Nelze se tedy divit, že se Španělka po zápase na tiskové konferenci rozplakala a musela se jít uklidnit.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Obhájkyně titulu Garbiňe Muguruzaová skončila letos na French Open v osmifinále.

Článek

Loňská vítězka French Open tušila, že zápas s domácí nadějí Mladenovicovou nebude před zaplněným hledištěm vůbec jednoduchý. Že budou ale diváci v takovém laufu, to Muguruzaová rozhodně nečekala. Několikrát na ni bučeli a hlasité výbuchy radosti její soupeřky, když udělala nějakou chybu, ji pak ještě více rozhodily.

Když odcházela z kurtu, moderátor diváky vyzval, aby poražené zatleskali, Muguruzaová jim ale jednoznačně ukázala, že o jejich potlesk nestojí. Na tiskové konferenci se pak rozplakala, a dokonce musela na chvíli odejít, aby se uklidnila. „Nedokázala jsem předvést svou hru,“ uvedla později na stránkách WTA třiadvacetiletá Španělka.

„Je to pro mě velice bolestivá porážka. Jsem rozzlobená i zklamaná. Bylo to pro mě opravdu těžké. Už na začátku utkání jsem byla nervózní a pak to bylo čím dál tím horší,“ přiznala s tím, že bouřlivé reakce publika udělaly svoje.

„Chápu, že diváci fandili domácí hráčce, ale myslím si, že ke mně mohli být trochu více ohleduplní. Mohli mít více respektu,“ líčila světová pětka. „Rozhodčí je ten, kdo má fanoušky uklidňovat. Nechci si dělat nepřátele, protože tady hraju strašně ráda, ale z jejich chování opravdu nemám dobrý pocit,“ dodala rodačka z Venezuely, která se k tenisu dostala díky svým bratrům.

Když ještě žili v Caracasu, brala jim tehdy jejich tříletá sestra rakety, protože si s nimi chtěla zahrát. A zatímco oni je za nějakou dobu odložili, talentovaná Garbiňe pilně trénovala dál, aby z kurtů odcházela vítězně, třeba jako loni, když slavné French Open ovládla.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori