Hlavní obsah

Je to jako sen, prohlásil Thiem po výhře nad obhájcem titulu. Zastaví i antukového krále?

Paříž/Praha

Když ve středu nastupoval ke čtvrtfinálovému utkání proti Novaku Djokovičovi, v jeho výhru věřil málokdo. Dominic Thiem měl totiž se srbským tenistou nelichotivou vzájemnou bilanci, doposud s ním všech pět zápasů prohrál. Tentokrát však třiadvacetiletý Rakušan předvedl skvělý výkon a po setech 7:6, 6:3 a 6:0 se mohl radovat z postupu do semifinále.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Dominic Thiem se raduje z postupu do semifinále na French Open.

Článek

„Je to úžasný výsledek. Když jsem nastupoval na kurt, měl jsem s Novakem bilanci 0:5. Zdolat ho poprvé ve čtvrtfinále French Open, to je jako sen,“ neskrýval své nadšení Dominic Thiem. „Podmínky byly tentokrát těžší, kvůli větru. Bylo důležité trefovat čisté údery, a to se mi dařilo. Děkuji také publiku za báječnou atmosféru,“ dodal třiadvacetiletý rakouský tenista, kterého ocenil i jeho soupeř.

„Dominic si zasloužil vyhrát, byl lepší. Udělal jsem hodně nevynucených chyb a on se neustále zlepšoval. Když proti takovému hráči, jakým Dominic je, ztratíte rytmus, není cesty zpět,“ prohlásil Novak Djokovič, loňský vítěz French Open.

V pátečním semifinále na sedmého hráče světa bude čekat antukový král, Rafael Nadal. Thiem jako jediný tenista ho však letos na antuce už dokázal porazit. Na konci dubna v Barceloně a začátkem května v Madridu sice dvakrát jednatřicetiletému Španělovi podlehl ve finále, avšak v polovině května mu porážky oplatil, když ho v Římě vyřadil už ve čtvrtfinále poměrem 6:4, 6:3.

Teď se mu postaví znovu. „Je skvělé, že jsem v semifinále. Čeká mě ale ten nejtěžší možný soupeř, který tady na Roland Garros je. Bude to nejtvrdší zápas, jaký si dokážete představit,“ uzavřel zástupce nastupující generace, který opět může jedině překvapit a vyřadit devítinásobného vítěze French Open.

Reklama

Související témata: