Hlavní obsah

Kvitová začne turnaje na trávě v Birminghamu

Birmingham

Druhým turnajem tenistky Petry Kvitové po návratu na kurty po vážném zranění levé ruky bude podle očekávání akce v Birminghamu. Do hlavní soutěže Aegon Classic dostala divokou kartu a začne tam od 19. června přípravu na trávě na slavný Wimbledon, který v letech 2011 a 2014 vyhrála.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Petra Kvitová v Paříži.

Článek

"Jsem nadšená, že jsem dostala divokou kartu. Birmingham bude můj první turnaj na mé oblíbené trávě. Bude to velmi důležitá příprava na Wimbledon," řekla Kvitová pro British Tennis. "Můj návrat pokračuje a jsem ráda, že můžu hrát."

Kvitová se po prosincovém přepadení a operaci prstů levé ruky, v níž drží raketu, dokázala rychle vrátit k vrcholovému tenisu. Premiéru si odbyla na grandslamovém French Open, kde vyhrála první kolo a vypadla po prohře ve druhém.

Turnaj v Birminghamu bude hrát Kvitová potřetí v kariéře. Před rokem se loučila ve 2. kole a v roce 2008 jako osmnáctiletá už v prvním.

Mezi přihlášenými jsou z Češek i Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Lucie Šafářová. Divokou kartu dostala Ruska Maria Šarapovová a hrát by měly i Němka Angelique Kerberová, Španělka Garbiňe Muguruzaová, domácí Johanna Kontaová, Rumunka Simona Halepová nebo Ukrajinka Elina Svitolinová.

Reklama

Související témata: