Hlavní obsah

Kaderka vyzve Valachovou k okamžitému odstoupení! Podvedla nás, zuří šéf tenisu

Praha

Podle předsedy Českého tenisového svazu a činovníka ČOV a ČUS Iva Kaderky, ministryně v demisi Kateřina Valachová vlákala na čtvrteční jednání zástupce sportovních organizací Jiřího Kejvala (předseda Českého olympijského výboru), Miroslava Janstu (předseda České unie sportu) a Hanu Moučkovou (Česká obec sokolská) do pasti.

Foto: ČTS

Ivo Kaderka na archivním snímku předává Zlatého kanára pro nejlepšího českého tenistu Tomáši Berdychovi.

Článek

„Varoval jsem předsedy Kejvala a Janstu, aby na čtvrteční jednání nechodili, že se stejně nic nevyřeší. Tušil jsem, že ministryně je naopak zneužije a bude negovat středeční rozhodnutí sportovních svazů nepřihlásit se do nových programů, které vypsala, a poplive i odstoupení zástupců sportovních organizací a svazů z Národní rady pro sport. Předpokládal jsem, že si bude stát dál za svým. To se také stalo. Podvedla nás a zneužila pro obhajobu svých zájmů," řekl pro Sport.cz Kaderka.

„Už na středečním jednání jsem říkal, že původní program V, týkající se peněz na fungování svazů a například i na platy trenérů mládeže, nebyl zrušen. Ten byl splnitelný. Nový je ale paskvilem a blamáží, proto jsme se rozhodli ho neakceptovat, protože jeho podmínky jsou pro svazy nesplnitelné," dodal.

Peníze do sportu jsou podle něho dál v nedohlednu. „Takové jednání ministryně je pro nás nepřijatelné. V pátek ráno ji otevřeným dopisem vyzvu, aby z funkce hned odstoupila," zdůraznil Kaderka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.