Hlavní obsah

Z výkonu obhájce titulu byl v šoku. Prostě to vzdal, myslí si legendární tenista

Takový výkon od světové dvojky čekal málokdo. Třicetiletý Srb se sice v posledních měsících hodně trápí, avšak to, co předvedl ve čtvrtfinále French Open, bylo hodně překvapivé. Dominic Thiem si s ním velmi snadno poradil, a navíc ho z kurtu vyprovodil kanárem. „Ve třetím setu bylo vidět, že Novak už na kurtu nechce být, nedokázal už vůbec konkurovat,“ divil se legendární John McEnroe.

Foto: Profimedia.cz

John McEnroe a Novak Djokovič.

Článek

Jeho pád stále pokračuje. Ačkoli už to vypadalo, že se Novak Djokovič pomalu zvedá, čtvrtfinálový zápas proti Dominicu Thiemovi ukázal opak. A to byl Djokovič favoritem, neboť do tohoto utkání třicetiletý Srb nad třiadvacetiletým Rakušanem vyhrál všech pět vzájemných soubojů.

Na French Open si však talentovaný Thiem na obhájci titulu smlsl a z kurtu ho dokonce vyprovodil kanárem. Není tedy divu, že se na vítěze dvanácti grandslamů snesla vlna kritiky. „Na papíře to vypadalo, že to bude nejzajímavější čtvrtfinále, ale jak to dopadlo, je hodně překvapivé,“ prohlásil na webu BBC legendární John McEnroe.

„Nevzpomínám si, že bych Novaka za posledních šest až osm let viděl v takovém stavu, prostě to vzdal. Ve třetím setu bylo očividné, že už na kurtu nechce být, nedokázal vůbec konkurovat. Bylo to pro mě šokující vzhledem k tomu, kolik toho už vyhrál,“ uvedl dále osmapadesátiletý bývalý americký tenista.

„Kdybyste mi před rokem, kdy Djokovič jako jediný od dob Roba Lavera vyhrál všechny čtyři grandslamy v řadě, řekli, že tohle budeme teď řešit, myslel bych si, že nejste normální. Zcela zjevně se děje něco mimo kurt. Nevím, co to je, ale zjevně ho to ovlivňuje,“ uzavřel vítěz sedmi grandslamů.

Novak Djokovič pár dní před French Open začal spolupracovat s dalším bývalým americkým tenistou, Andre Agassim. „Andre je někým, kdo mě inspiruje. Přesně ví, čím si na kurtu i mimo něj procházím. Rozumí mi,“ vysvětloval nedávno Djokovič, proč požádal o pomoc právě Agassiho.

„Je smutné skončit na Roland Garros takovým způsobem a rozloučit se s turnajem kanárem. Faktem ale je, že momentálně předvádím tenis, který je daleko od mého maxima. Snažím se pracovat na mojí hře a zlepšit nějaké věci, ale výsledek se zatím nedostavil. Musím se opět naučit vyhrávat turnaje,“ řekl po čtvrtfinálovém zápase Djokovič, který v novém vydání žebříčku opustí post světové dvojky.

Reklama

Související témata: