Hlavní obsah

„Team Bucie“ kraluje ženské čtyřhře. Triumf vtipně oslavil na sociální síti

Poslední tři grandslamy se staly jejich kořistí. Tenisový pár Lucie Šafářová - Bethanie Matteková-Sandsová po loňském US Open a letošním Australian Open ovládl ženskou čtyřhru i v neděli na French Open. Dvaatřicetileté Američance se o triumfu na pařížských dvorcích dokonce i zdálo, čehož česká hráčka využila a na sociální sítě umístila povedené video.

Foto: David Vincent, ČTK/AP

Vítězky ženské čtyřhry na French Open 2017, zleva Lucie Šafářová a její partnerka Bethanie Matteková-Sandsová líbají vítěznou trofej.

Článek

„Lucy, měla jsem sen, že jsme tady (v Paříži) podruhé vyhrály," říká ve videu rodačka z Rochesteru. O tom, že to není sen, ale realita přesvědčí Mattekovou-Sandsovou Šafářová, která leští trofej určenou pro vítězky ženské čtyřhry na Roland Garros.

Pár, který si říká „Team Bucie", triumfoval ve třetím grandslamu v řadě. Nejprve v září loňského roku zvítězil na US Open, poté přidal výhru na lednovém Australian Open a vítězný hattrick dokončil o víkendu na French Open. V červenci bude mít americko-české duo šanci vybojovat čtvrtý titul v řadě na Wimbledonu. Pokud se jim to podaří bude jejich sbírka grandslamů kompletní.

V ženské čtyřhře se povedlo vyhrát všechny grandslamy v jedné sezóně jen čtyřem ženám. Konkrétně Marii Buenové, Martině Navrátilové, Pam Shriverové a Martině Hingisové.

Reklama