Hlavní obsah

Kde se vzala? Z Liberce vyrazila zničit bývalou jedničku. To se mockrát nepovede, těšil ji i úder mezi nohama

Pro širší publikum byla víceméně neznámou postavou, teď už to ale o české tenistce Petře Krejsové tak úplně neplatí. Ziskem skalpu bývalé světové jedničky Jeleny Jankovičové v 1. kole na trávě v Hertogenboschi na sebe upozornila více než výrazně. Přitom zažívá vůbec první start v hlavní soutěži na okruhu WTA. To vše v téměř sedmadvaceti, kdy některé hráčky už dávají tenisovému dění sbohem.

Foto: Sport.cz

Tenistka Petra Krejsová.

Článek

„Hrála jsem trpělivě, Jankovičová hodně chybovala, a tak jsem hrála rychle a trochu i vyčkávala na její chyby," uvedla v rozhovoru pro web Tenisový svět.

Zatímco Srbka je momentálně na konci šesté desítky žebříčku, Krejsové patří 277. příčka. Dosud hrála pouze turnaje ITF, ze kterých má na kontě sedm titulů ve dvouhře a 24 ve čtyřhře. Současné žebříčkové postavení je jejím maximem. V dalším kole ji čeká Ukrajinka Curenková. I pro ni bude neokoukanou rivalkou. I to může být její výhoda. Stejně jako enormní touha prosadit se při premiéře mezi elitou.

Kde se vzalo relativně nové tenisové jméno? „Mám skvělou podporu doma i v Liberci, kde trénuji. Všichni, co mě teď sledují a fandí, mě ženou dopředu. Dostala jsem spousty hezkých gratulací," připomněla pro tenisový svět.

Stejně jako fakt, že s tenisem začala trochu později, a tak se prosazuje až v posledních letech. „Vím, že pro mnohé už jsem ve svých dvaceti sedmi letech za zenitem, ale já se tak určitě necítím. Mám minimálně o čtyři roky méně nahráno než ostatní, takže jsem pořád ještě v dobrých letech," uvedla po životním zápase s Jankovičovou.

Udivila v něm i parádní zadovkou mezi nohama, jíž si dopomohla k nakonec vítězné výměně. I ji samotnou pobavila. „Mně se to v tréninku mockrát nepovede. Šla jsem na to tak, že to musím zkusit a ono to vyšlo."

Reklama

Související témata: