Hlavní obsah

První z cílů splnil. Tenista s protézou zvítězil a získal bod do světového žebříčku ATP

Guam/Praha

Splnil si jeden ze snů a dokázal to, co si loni předsevzal. Jednoruký tenista Alex Hunt získal první bod do světového žebříčku ATP a věří, že přibydou i další. „Je to pro mě neskutečné, o tomhle jsem vždy snil,“ přiznal nadšený třiadvacetiletý Novozélanďan.

Foto: Profimedia.cz

Alex Hunt.

Článek

Fandilo mu mnoho lidí, málokdo ale věřil, že to dokáže. Alex Hunt se narodil s půlkou levé ruky, přesto si vysnil, že se stane profesionálním tenistou. S tréninkem začal v šesti letech, pilně se připravoval a mezi juniory se navzdory handicapu dostal v necelých osmnácti letech na 795. místo.

Několik let byl lídrem týmu St. Mary’s College v univerzitní lize v USA. Nedávno úspěšně dokončil vysokoškolské studium a tenisu se začal věnovat naplno. Na konci loňského roku prohlásil, že by už brzy chtěl získat body do světového žebříčku a jednou si zahrát i na okruhu ATP. Jak řekl, tak udělal.

Tento týden na turnaji v kategorii Futures na Guamu, ostrově v Tichomoří, vybojoval svůj první bod do žebříčku. Třiadvacetiletý novozélandský hráč zde totiž v prvním kole porazil Christophera Cajigana ze souostroví Severní Mariany poměrem 6:0, 6:0. „To, že jsem získal první profesionální bod je pro mě neskutečné, vždy jsem o tom snil,“ prohlásil Hunt po vítězném zápase na webu postguam.com.

„Doufám, že tím budu inspirovat i další lidi, kteří mají nějaké postižení. Snad jsem jim ukázal, že můžeme také něčeho dosáhnout,“ přeje si tenista. V druhém kole sice vypadl, avšak to mu na jeho radosti neubralo. „Do každého utkání jdu s tím, že nemám co ztratit. Každý zápas si užívám. Jsem rád za to, že mohu dělat sport, který mě tolik baví,“ uzavřel Alex Hunt, který má nyní v plánu další turnaje nižších kategorií ve Španělsku, Maroku a Portugalsku.

Reklama