Hlavní obsah

Strhující návrat! píší o Kvitové v zahraničí. Z turnaje v Eastbourne se ale odhlásila

Ten příběh je inspirující. Petra Kvitová půl roku po vážném poranění ruky dokázala triumfovat na turnaji v Birminghamu a světová média české tenisové hvězdě skládají poklonu za poklonou. „Je to jeden z největších sportovních příběhů roku,“ uvedl Christopher Clarey, dopisovatel deníku New York Times.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová slaví triumf v BirminghamuVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Před šesti měsíci a šesti dny obletěla celý svět šokující zpráva o přepadení české tenistky. Petra Kvitová tehdy utrpěla vážné poranění levé ruky a musela absolvovat několikahodinovou operaci, při které jí lékaři sešili pořezané šlachy a dva nervy. O pět měsíců později mile překvapila nejen tenisové fanoušky, když ohlásila návrat na kurty.

Na slavném French Open v prvním kole porazila Američanku Julii Boserupovou, a i když ve druhém nestačila na Bethanii Mattekovou-Sandsovou, všichni věděli, že to, co už dokázala po zranění, je famózní. Dvojnásobná wimbledonská vítězka se poté začala připravovat na svou oblíbenou část sezóny, která se hraje na trávě. Sázkové kanceláře ji okamžitě označily za jednu z hlavních adeptek na titul z Wimbledonu.

Sedmadvacetiletá Kvitová se tomu bránila, avšak svým nedělním triumfem na turnaji v Birminghamu dokázala, že patří k největším favoritkám právem. Její příběh se stal inspirací pro mnoho lidí i světová média a ohlasy na sociálních sítích českou hvězdu nejen chválí, ale hlavně obdivují. „Finále Federer - Zverev je dobré, ale finále mezi Kvitovou a Bartyovou může být nejdojemnějším finále roku," napsal chvíli před začátkem utkání Jon Wertheim, renomovaný sportovní novinář. A měl pravdu.

Byl to fantastický zápas s pohádkovým koncem pro Petru Kvitovou. „Je to jeden z největších sportovních příběhů roku," prohlásil Christopher Clarey, dopisovatel deníku New York Times. „V letošním roce plném tenisových návratů je ten její tím nejvíce strhujícím," napsal Oliver Brown z deníku The Telegraph.

„Kvitová ukázala velkou odvahu, zaslouží si velký respekt," napsal web sport360.com. A poklonu jí skládají i její soupeřky. „Jaká neuvěřitelná ukázka odvahy a inspirace," uvedla na Twitteru Američanka Sloane Stephensová, která se chce v nejbližší době vrátit na kurty po zranění chodidla.

Petra Kvitová se měla v tomto týdnu představit na turnaji v Eastbourne, ale kvůli problémům s břišním svalem se na poslední chvíli odhlásila.

"Doufám, že to není nic vážného, ale jedno místo obzvlášť cítím. Doufám, že to bude za pár dní dobré," uvedla Kvitová na tiskové konferenci.

Několik dní vynechá trénink. "Jsem zklamaná, že tady nemohu hrát. Je to skvělý turnaj. Jednou jsem tady hrála finále a vždycky to pro mě byla skvělá příprava před Wimbledonem," doplnila česká hráčka, která měla být přímo nasazena do druhého kola. V pavouku ji nahradila Bulharka Cvetana Pironkovová.

Na kurtu by se tak tenistka z Fulneku měla znovu objevit až příští týden při Wimbledonu, kde bude po triumfu v Birminghamu považována za jednu z favoritek.

"Opravdu je mi jedno, kdo bude favoritkou ve Wimbledonu. Nechci se takovými úvahami zaměstnávat. Hlavně chci mít čistou hlavu, a aby mě tenis pořád bavil," řekla Kvitová.

Reklama

Související témata: