Hlavní obsah

Djokovič po bankrotu nabídl pomoc bývalému kouči Beckerovi

Londýn

Srbský tenista Novak Djokovič nabídl pomoc svému bývalému trenérovi Borisi Beckerovi, který se dostal do finančních těžkostí. Londýnský konkurzní soud na něho minulý týden vyhlásil bankrot kvůli dva roky staré pohledávce soukromých bankéřů.

Foto: Ben Curtis, ČTK/AP

Boris Becker.

Článek

"Jakmile jsem se to doslechl, hned jsem ho kontaktoval. Řekl jsem mu, že když mě bude kdykoliv potřebovat, budu tu pro něho. Může se mnou počítat," řekl dvanáctinásobný grandslamový šampion australskému listu Herald Sun.

Podle soudkyně, která o bankrotu rozhodla, nepředložil Becker důvěryhodné důkazy, že v dohledné době dluh 3,5 milionu eur z roku 2015 splatí. "Říkal, že to není všechno pravda a že to média nafoukla. To je vše, co o tom vím," dodal Djokovič s tím, že se se svým někdejším mentorem setká v Londýně při Wimbledonu.

Bývalý první hráč světového žebříčku spolupracoval s Beckerem v roli superkouče od roku 2013 do konce loňského roku a získal pod jeho vedením šest grandslamových titulů. Ze současné krize, která se táhne od druhé poloviny minulé sezony, ho má vyvést další bývalá hvězda Andre Agassi, s nímž se radí od French Open.

Reklama

Související témata: