Hlavní obsah

Legenda na kurtu propadla. Fotbalista Maldini uhrál na challengeru v Miláně jen dva gamy

Milán

Bývalý slavný fotbalový obránce Paolo Maldini v profesionálním tenisu díru do světa neudělal. Den po 49. narozeninách nastoupil po boku svého trenéra Stefana Landonia na challengeru v Miláně, ale v prvním kole čtyřhry podlehli polsko-nizozemské dvojici Tomasz Bednarek, David Pel dvakrát 1:6.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý slavný fotbalový obránce Paolo Maldini v profesionálním tenisu díru do světa neudělal. Nastoupil po boku svého trenéra Stefana Landonia na challengeru v Miláně, ale v prvním kole čtyřhry prohráli 1:6, 1:6.

Článek

Šestačtyřicetiletý Landonio a Maldini, někdejší italský reprezentant a pětinásobný vítěz Ligy mistrů, si divokou kartu pro účast na milánském challengeru vybojovali ve speciální kvalifikaci. Hráči z přelomu druhé a třetí stovky světového deblového žebříčku je však vyřadili za pouhých 42 minut.

V Miláně se Maldini narodil a v tamním AC strávil i celou veleúspěšnou kariéru, během níž mimo jiné sedmkrát vyhrál italskou ligu. Je také rekordmanem klubu v počtu odehraných zápasů, když za něj v letech 1984 až 2009 nastoupil k 902 utkáním. S reprezentací má stříbro a bronz z mistrovství světa.

Reklama

Související témata: