Hlavní obsah

Favoritky Wimbledonu? Podle sázkových kanceláří ovládnou slavný grandslam Češky

Praha

Ovládne Petra Kvitová potřetí Wimbledon nebo zde svůj první grandslamový titul v kariéře získá Karolína Plíšková? Zahraniční i tuzemské sázkové kanceláře mají o největších adeptkách na triumf jasno a při absenci těhotné obhájkyně Sereny Williamsové z USA favorizují právě obě české tenisové hvězdy! "Takovými úvahami se nechci zaměstnávat,“ tvrdí ovšem Kvitová před turnajem, který začne příští týden.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České tenistky Petra Kvitová (zleva) a Karolína Plíšková.

Článek

Slavný grandslam se nezadržitelně blíží, již v pondělí 3. července se na trávě ve Wimbledonu odehrají zápasy prvního kola, a tak se začíná spekulovat také o největších favoritkách a favoritech. Mezi muži má podle sázkových kanceláří největší šanci uspět Roger Federer. Pětatřicetiletý Švýcar zde vyhrál již sedmkrát, letos má skvělou formu a tráva je navíc jeho velmi oblíbeným povrchem.

Mezi ženami však došlo k překvapení, a pro české fanoušky velmi příjemnému. Podle zahraničních i tuzemských sázkových kanceláří jsou totiž největšími adeptkami na titul Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Bookmakeři Fortuny a Sazka Bet jim shodně určili kurz na vítězství 6:1, Tipsport Kvitové vypsal 6:1 a Plíškové 6,5:1.

„Tráva je pro obě české hráčky velmi oblíbeným povrchem, jejich stylu naprosto vyhovuje a těžko zde hledají konkurenci. Kvitová v Londýně již dvakrát triumfovala, vyhrála turnaj v Birminghamu, Plíšková se svojí výkonností grandslamovému titulu mocně přibližuje," říká vedoucí bookmaker Tipsportu Ladislav Pavlis.

Ve Velké Británii se po nedělním triumfu v Birminghamu největší favoritkou stala Kvitová a Plíšková je podle tamních sázkových kanceláří hned za ní. Na třetí a čtvrté příčce se střídají Španělka Garbiňe Muguruzaová a domácí hráčka Johanna Kontaová.

Co tomu české hvězdy říkají? „Je mi jedno, kdo je favoritkou Wimbledonu. Nechci se takovými úvahami zaměstnávat. Hlavně chci mít čistou hlavu, a aby mě tenis pořád bavil,“ prohlásila na pondělní tiskové konferenci Petra Kvitová, která se na kurty vrátila teprve nedávno po vážném zranění ruky, které utrpěla při přepadení. První turnaj, který absolvovala bylo French Open, tam prošla do druhého kola. Minulý týden se představila v Birminghamu a celý turnaj nakonec ovládla. Tento týden si měla zahrát v Eastbourne, kvůli problémům s břišním svalem se ale sedmadvacetiletá tenistka odhlásila.

Karolína Plíšková ve Wimbledonu startovala pětkrát, čtyřikrát skončila ve druhém kole a jednou hned v prvním. Pětadvacetiletá rodačka z Loun doufá, že letos dojde dál, avšak roli jedné z favoritek odmítá. „Bude to tam těžké, některé dívky jsou na trávě opravdu hodně nebezpečné,“ řekla webu WTA světová trojka, která generálku na Wimbledon absolvuje tento týden v Eastbourne. Loni zde až ve finále prohrála se Slovenkou Dominikou Cibulkovou, ta už je však letos z kola venku.

JménoFortunaTipsportbwinWilliam Hill
Kvitová6665,5
Plíšková66,56,56
Muguruzaová11111111
Kontaová8,5111110
Halepová14202121
Která z tenistek vyhraje letošní turnaj ve Wimbledonu?
Petra Kvitová
31 %
Karolína Plíšková
31,5 %
Garbině Muguruzaová
1 %
Johanna Kontaová
1,1 %
Jiná hráčka
35,4 %
Celkem hlasovalo 9885 čtenářů.

Reklama

Související témata: