Hlavní obsah

Kvitová byla po Wimbledonu smutná a zároveň vděčná

Londýn

Tenistka Petra Kvitová byla vděčná, že se dokázala vrátit do Wimbledonu a zároveň smutná, že vypadla na slavném turnaji už ve druhém kole. "Špatně se mi dýchalo, chtělo se mi zvracet," prozradila smutně Kvitová, kterou experti řadili mezi největší favoritky na vítězství.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Petra Kvitová

Článek
Fotogalerie

"Nevyšlo mi to. Nemá cenu se zabývat jedním zápasem, ale vidět to z globálu. To mě posune dál, že se zlepším," řekla sedmadvacetiletá Kvitová. "Bylo to hrozně těžké období a jsem ráda, že ho mám za sebou," doplnila.

Wimbledon byl jejím motorem při rehabilitaci po prosincovém přepadení, při kterém jí pachatel pořezal všechny prsty levé ruky, v které drží raketu. Návrat na trávu v All England Clubu byl pro dvojnásobnou vítězku turnaje velmi důležitý. "I proto jsem smutná, že konec přišel tak brzy," posteskla si. "Nedostala jsem ze sebe to nejlepší. Nemohla jsem dýchat a necítila jsem se dobře."

Stihla hrát už při French Open a Wimbledon byl teprve její třetí turnaj. A poslední intenzivní týdny se na ní podepsaly. "Byly hrozně těžký, tvrdě jsem musela pracovat na tom, abych se mohla vrátit. Myslím, že teď potřebuju dobít energii," řekla po třísetové porážce s Madison Brengleovou z USA na neoblíbeném kurtu číslo dvě.

"Já už tam nechci hrát," vyhrkla po porážce. Loni ve stejné fázi prohrála na tomtéž kurtu s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou a na olympiádě v roce 2012 ve čtvrtfinále s další ruskou hráčkou Marií Kirilenkovou.

Hlavně to brát pozitivně

Na druhou stranu na sebe mohla být pyšná, že dokázala naplnit to, po čem toužila. "Měla bych cítit trošku zadostiučinění, že jsem to zvládla a mohla vůbec ve Wimbledonu hrát. Teď to chce trošku si odpočinout, protože to byla taková hoňka za něčím, co se nakonec stalo. Měla bych to brát pozitivně, bylo skvělé, že jsem tu hrála," řekla.

Porážku s Brengleovou snášela dobře i špatně. "Nikdo neví, kolik je za tím práce, proto je zklamání možná větší než normálně. Jsem smutná, že to skončilo tak brzy, ale jsem i vděčná, že jsem tady vůbec byla," uvedla bývalá světová dvojka.

V utkání s Brengleovou se jí v horkém podvečeru udělalo zle. Necítila se ideálně celý den. "Nebylo mi nic zvláštního. Takhle to se mnou občas je, že mám nervy a šetřím energii na zápas, a při rozehrávce to bylo dobré," řekla Kvitová.

Na kurtu jí bylo nevolno

Až s přibývajícím časem a dlouhými výměnami se cítila hůř a hůř ve třetím setu. "Cítila jsem se unavená a pomalá. Jako zvíře, velmi pomalé zvíře," zasmála se.

O ošetření si řekla až v závěru utkání. Před poslední hrou. Možná si mohla doktora zavolat dříve. "Ale mně se udělalo fakt víc nevolno až v tom předposledním gamu, kdy jsem začala cítit břicho a chtělo se mi zvracet. Předtím jsem byla jen unavenější. Nevím, jak by mi s tím doktor pomohl, prostě jsem nemohla," řekla Kvitová.

Zopakovala, že doufá, že se zápasovou praxí, z které na šest měsíců vypadla, bude podobné zápasy zvládat lépe. "Nechci se vracet jenom proto, že si dokážu, že budu hrát tenis, ale chci hrát dobrý tenis a porážet dobré hráčky," řekla.

Reklama

Související témata: