Hlavní obsah

Hororové zranění Šafářové parťačky soupeřku vyděsilo: Byl to šok, tohle jsem ještě neviděla

Děsivý výjev na kurtu číslo 17 otřásl ve čtvrtek ve Wimbledonu fanoušky i samotnými tenisty. Američanka Bethanie Matteková-Sandsová si při náběhu na síť vážně poranila koleno, v bolestech zoufale volala o pomoc a slavný turnaj pro ni skončil v kyslíkové masce a odvozem do nemocnice. Přihlížející byli v šoku nejen z utrpení tenistky, ale i z dlouhého čekání na lékařskou pomoc.

Foto: Profimedia.cz

Zraněná Bethanie Matteková-Sandsová leží na kurtu, pomoc se jí snaží i soupeřka Sorana Cirsteaová.

Článek

Velmi otřesená byla z celého incidentu i soupeřka Američanky Sorana Cirsteaová, která přelezla síť, aby deblové parťačce Lucie Šafářové pomohla, jenže když viděla koleno Američanky, rychle poznala, že jí moc platná nebude.

„Tohle byste nepřáli ani svému nejhoršímu nepříteli. Když jsem se podívala na to koleno, byla jsem v šoku. Něco takového jsem ještě neviděla. Volala o pomoc: Sorano, pomoz mi!" popisovala incident ze svého pohledu rumunská tenistka.

„Křičela. Viděla jsem, že má kolenu úplně venku. Všichni byli jako zamražení. Volala jsem, ať přinesou nosítka nebo něco. Ale nikdo nereagoval. Snažila jsem se jí nějak podpořit, ale sama jsem byla v šoku. Cítila jsem se tam zbytečná," pokračovala Cirsteaová.

Byla nepříjemně překvapena tím, jak dlouho musela zraněná soupeřka čekat na lékařskou pomoc.

„V jiných sportech vídáte, že jakmile se něco stane, pomoc přijde hned, jako třeba ve fotbale, boxu, nebo i jinde. Tady to ale trvalo hodně dlouho. Řekla bych deset, patnáct minut, to se mi zdá jako dost pozdě. Dlouho jsme u ni byli jen já, její manžel a můj fyzioterapeut. Člověka pak samozřejmě napadá, co by se stalo, kdyby šlo třeba o srdeční problém," narážela na nedostatek v organizaci Wimbledonu.

Utrpení své kamarádky bezmocně přihlížela i Lucie Šafářová, která se neubránila slzám. „Jsem hluboce zasažena tím, co se stalo mé nejlepší přítelkyni. Ošklivě se zranila ...moc na ní myslím. Doufám, že se brzo uzdraví. Je to největší bojovnice a jeden z nejsilnějších lidí, jaké znám," napsala česká tenistka na svém instagramovém účtu.

Reklama