Hlavní obsah

Program Wimbledonu: Berdycha čeká ve 3. kole Španěl Ferrer

Londýn

Tenista Tomáš Berdych si dnes pokusí vylepšit letošní grandslamové maximum. Ve třetím kole na trávě ve Wimbledonu ho čeká Španěl David Ferrer a případný postup rodáka z Valašského Meziříčí do osmifinále by byl jeho nejlepším výsledkem v sezóně na turnajích velké čtyřky.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Tomáš Berdych při úderu během druhého kola Wimbledonu.

Článek

V lednu na Australian Open prohrál ve 3. kole s pozdějším vítězem Švýcarem Rogerem Federerem a na French Open skončil o kolo dříve.

Loni došel Berdych v Londýně až do semifinále a nyní zvládl solidně první dvě kola. V obou hrál čtyři sety, vždy jeden tie break, zápasy měly shodně 41 gamů a dokonce podle statistik rovněž stejný počet celkem vyhraných bodů (86) a vítězných úderů (47).

"Jo, dobrý. Jsem spokojený. Není vždycky dobrý vyhrávat tři nula, pak přijde někdo lepší, prohrajete set a zpanikaříte, co se děje. V téhle situaci jsem nebyl," řekl jednatřicetiletý Berdych. "Set jsem prohrál, podání taky ztratil. Mám všechno za sebou. Teď už se můžu jenom soustředit, aby to šlo přímočaře," doplnil.

S Ferrerem, který je stejně jako Berdych bývalým hráčem elitní desítky, prožívajícím horší období, má bilanci 7:8. Na trávě spolu hráli jen před jedenácti lety ve Stuttgartu a Berdych prohrál. "Travař to není, ale hru má nepříjemnou. Už jsme toho spolu odehráli hodně. Mohlo by to být dobrý," řekl jedenáctý nasazený hráč.

Nejlepším výsledkem Ferrera, bývalého finalisty French Open, ve Wimbledonu je účast ve čtvrtfinále, kam postoupil v letech 2012 a 2013.

Sobotní program tenisového Wimbledonu:
Centrální dvorec (14:00 SELČ):
Bacsinszká (19-Švýc.) - A. Radwaňská (9-Pol.)
Gulbis (Lot.) - Djokovič (2-Srb.)
M. Zverev (27-Něm.) - Federer (3-Švýc.).
Kurt č. 1 (14:00):
Raonic (6-Kan.) - Ramos (25-Šp.)
Kontaveitová (Est.) - Wozniacká (5-Dán.)
Thiem (8-Rak.) - Donaldson (USA).
Kurt č. 3 (12:30):
3. zápas Berdych (11-ČR) - Ferrer (Šp.).

Reklama