Hlavní obsah

Nový trend zasáhl i ženy. Superkouč Cash spolupracuje s Vandewegheovou

Londýn

Před třiceti lety slavil Pat Cash ve Wimbledonu svůj jediný grandslamový titul po šokujícím triumfu nad Ivanem Lendlem a o překvapení se chce Australan pokusit i letos. V All England Clubu vede z pozice kouče Američanku Coco Vandewegheovou, která zatím prochází turnajem suverénně.

Foto: Facebook

Pat Cash na fotce s Petrou Kvitovou.

Článek

Pětadvacetiletá hráčka už postoupila do osmifinále a ještě neztratila set. Ve třech zápasech nastřílela dohromady 87 vítězných úderů a má velkou úspěšnost podání. Spolupráci s Cashem začala 25. hráčka světového žebříčku po French Open a zatím si jeho pohled a pomoc pochvaluje.

"Má na moji hru velký vliv," řekla předloňská čtvrtfinalistka Wimbledonu, která v době Cashova triumfu ještě nebyla na světě. "Třicítka je hezké číslo, důvod k oslavě a doufám, že z jeho kouzla na mně něco ulpí," přála si Vandewegheová.

Cash nastoupil na místo kouče Craiga Kardona, který sám od Američanky odešel. "Mám na co navazovat, jenom nechápu, jak to, že Coco není pátá na světě. Vím, že měla zranění, ale je čas vykročit vzhůru," konstatoval Cash.

Australan bere o 26 let mladší tenistku jako dceru a baví se s ní o všem. "Seznamuje mě třeba s rockovými kapelami osmdesátých let, o kterých nemám tušení. Musím ho upozorňovat, že jsem se narodila v roce 91," řekla tenistka o bývalém čtvrtém hráči světa, který nosil dlouhé vlasy jako rocková hvězda.

Cash stíhá v Londýně i komentovat zápasy pro televizi, ale spolupráci s Vandewegheovou bere vážně. "Má veselou povahu a někdy mi přijde jako moula," smála se hráčka, kterou v pondělním 4. kole čeká dánská soupeřka Carolina Wozniacká.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori