Hlavní obsah

Ráně do hlavy se zasmál, z prohrané bitvy byl ale smutný. I tak svého přemožitele Nadal ocenil

Londýn/Praha

Rána do hlavy při rozcvičování a potom prohra v osmifinále. Rafael Nadal v pondělí ve Wimbledonu neměl zrovna svůj nejlepší den, v pětisetové bitvě, která trvala téměř pět hodin, nakonec podlehl Lucemburčanovi Gillesi Müllerovi a s turnajem se loučí dříve, než si představoval.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Gilles Müller se raduje z výhry nad Rafaelem Nadalem.

Článek

Slavný Wimbledon vyhrál Rafael Nadal v letech 2008 a 2010, v roce 2011 se ještě probojoval do finále, avšak od té doby se mu na londýnské trávě příliš nedaří. Nejdále zde došel v roce 2014 do osmifinále a stejně dopadl i letos. V pondělním zápase byl jeho soupeřem Lucemburčan Gilles Müller.

Když oba tenisté čekali v chodbě na pokyn, aby mohli jít na kurt, Nadal se chtěl ještě trochu rozcvičit. Při výskoku ale hlavou trefil futro, naštěstí se vše obešlo bez zranění a oba hráči se tomu zasmáli.

Na kurtu pak předvedli skvělou bitvu. První dva sety ovládl Müller, třetí a čtvrtý opanoval Nadal, o vítězi musel tedy rozhodnout pátý set. A ten byl pořádně napínavý. Z postupu do čtvrtfinále se nakonec po téměř pěti hodinách radoval čtyřiatřicetiletý Lucemburčan, který svého soupeře udolal 15:13. „Je to rozhodně největší výhra mé kariéry,“ uvedl na webu ATP po zápase Müller.

„V roce 2013 jsem měl zraněný loket a nebylo jisté, zda ještě budu moci hrát. Vrátil jsem se a od té doby odehrál hodně dobrých zápasů, tohle je ale určitě mé největší vítězství. Porazit v této fázi grandslamu jednoho z nejlepších tenistů, který letos opět dominuje, to je skvělý pocit,“ pochvaloval si šestadvacátý hráč světa. „Byla to velká bitva,“ dodal.

Müller letos hraje ve výborné formě. Začátkem roku vyhrál turnaj v Sydney, v květnu si zahrál finále v Estorilu a skvělé výsledky zatím předvádí i na trávě. V červnu nenašel přemožitele v Hertogenboschi a v Queensu skončil v semifinále po boji s Marinem Čiličem. A právě chorvatský tenista bude jeho dalším soupeřem ve Wimbledonu.

Na další výzvu se už těší

Ve středu se spolu utkají ve čtvrtfinále. „Bude to těžký zápas,“ tuší Müller. „Cítím se unavený, mám teď ale čas na odpočinek. Navíc se mnou v posledních několika týdnech jezdí fyzioterapeut, což je velké plus, takže budu na středu připraven v dobré kondici,“ uvedl dál s tím, že by napotřetí ve vzájemném souboji už Čiliče chtěl porazit. „Pro mě je to další velká výzva a už se na ni těším.“

Müllera, který v zápase dal třicet es, ocenil i Rafael Nadal. „Měl neskutečný servis. Na začátku jsem měl šanci. Když ale hrajete proti takovýmto hráčům, nesmíte chybovat. To je to, co jsem dělal,“ líčil jednatřicetiletý Nadal. „Prohrál jsem ve čtvrtém kole, což není výsledek, který bych zrovna očekával,“ přiznal vítěz patnácti grandslamů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články