Hlavní obsah

Takovou bolest nezažil! Djokovič tuší, že ho čeká delší pauza. Murray ví, že brzy opustí trůn

Londýn/Praha

Loni trápila zranění Rafaela Nadala a Rogera Federera, letos mají zdravotní problémy Novak Djokovič a Andy Murray. Třicetiletý Srb i stejně starý Brit skončili ve Wimbledonu ve čtvrtfinále, oba zradilo zdraví, navíc to vypadá, že jejich pauza od tenisu bude delší. „Asi budu muset zvažovat delší přestávku,“ smutní Djokovič.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Srb Novak Djokovič v péči fyzioterapeuta při čtvrtfinále s Tomášek Berdychem.

Článek

Takový konec si ve Wimbledonu rozhodně nepředstavovali. Andy Murray i Novak Djokovič skončili ve čtvrtfinále turnaje, a to kvůli zraněním. Zatímco Murray i přes bolest kyčle svůj zápas dohrál, Djokovič musel kvůli lokti utkání s Tomášem Berdychem skrečovat. „Loket mě bolí už asi rok a půl. Snažil jsem se s tím hrát, až do nynějška to šlo, ale tohle byl nejhorší den. Takovou bolest jsem ještě nikdy necítil,“ přiznal po zápase Djokovič na webu deníku The Wahington Post.

„Je jasné, že budu muset upravit svůj program. Dokud bolest přicházela a odcházela, tak to bylo dobré. Teď je to ale stále častější. Čím více hraju, tím je to horší. Asi budu muset zvážit delší přestávku,“ prohlásil smutně třicetiletý Srb, který naznačil, že by mohl přijít i o US Open. „Lékaři mi doposud neřekli jasné stanovisko. Někteří se zmínili o operaci, další mluvili o jiných řešeních. Teď pojedu do Srbska, abych podstoupil další vyšetření a rozhodneme se, co by bylo pro mě nejlepší,“ nastínil nejbližší plány dvanáctinásobný grandslamový vítěz.

Podobně je na tom i Andy Murray, který sice zápas dohrál, avšak bolest ho omezovala a v pětisetové bitvě nakonec podlehl Američanu Samovi Querrymu. Problémy s kyčlí má třicetiletý Brit delší dobu. „Hledali jsme krátkodobá řešení, abych mohl hrát ve Wimbledonu,“ vysvětlovala po utkání světová jednička.

Dával si ledovou lázeň, věnoval se speciálním cvikům. „Celý turnaj mě to bolelo, snažil jsem se hrát až do konce, dal jsem do toho všechno, jsem na sebe hrdý,“ prohlásil s tím, že teď se musí poradit, co by měl dělat.

„Pokud budu muset několik týdnů odpočívat, budu odpočívat. Pokud budu moci trénovat a rehabilitovat, udělám to,“ uzavřel Murray, který je smířený s tím, že může již brzy přijít o post světové jedničky. „Letos nehraju dobře, takže si nezasloužím, abych tam byl dlouho. Pokud se to nestane nyní, po US Open určitě. Pak se pokusím najít způsob, abych se tam zase probojoval,“ uzavřel Murray.

Reklama

Související témata: