Hlavní obsah

Bývalá jednička si na kurtu utírala slzy, diváci řvali smíchy. Tlouštík v sukni si myslel, že ho zavřou

Přísná wimbledonská pravidla šla stranou. Ale při souboji tenisových legend to asi nevadilo, navíc všichni zúčastnění udělali maximum, aby regule nedostaly tolik na frak. Tlouštíka, který se objevil na kurtu oblékli bleskově do sukně a trička v tradiční bílé barvě, kterou vytrvale jako jedinou uznává londýnský turnaj. Bývalá světová jednička Kim Clijstersová z Belgie z toho přímo na kurtu padla smíchy. bavilo se i publikum.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

John McEnroe a Kim Clijstersová při Wimbledonu.

Článek

Dostat se na kurt při Wimbledonu a zažít, jaké to je, když přes síť letí míč od tenisové hvězdy, se poštěstilo tělnatému příznivci, který v příjemné atmosféře na dálku odpověděl Belgičance.

„Kam to mám dát," ptala se před servisem Clijstersová. „Na tělo," přiletěla blesková odpověď. Jejího autora hráčka očima hledala v hledišti a vyzvala ho, ať si to jde taky zkusit. Španělka Conchita Martinezová mu hned nabízela raketu...

„Když se zeptala: ´Kdo to řekl?´, kamarád rychle ukázal na mě," líčil scénu irský fanoušek Chris Quinn, který se stal hrdinou okamžiku. "Myslel jsem, že mě zatknou. Takové věci se přece ve Wimbledonu nedějí," podotkl dále pro britská média.

Ale vše se změnilo v nespoutanou estrádu. Smělý chlapík šel na věc. I s tou bílou barvou to dopadlo. Předpisovou sukýnku dostal právě od Clijstersové, která padla smíchy a nestačila si utírat slzy. Publikum řvalo nadšením. Tohle se prostě nevidí.

Irský fanoušek Chris Quinn pak děkoval hráčkám na Twitteru mimo jiné s tím, že pro tři dcery se stal ještě větším hrdinou. Asi lze věřit i tomu, že nešlo o dopředu domluvenou taškařici. "Ne každý den se můžete dělit o titulky s Rogerem Federerem," psal rozjařený fanda.

„Byl jsi úžasný," napsala na oplátku Clistersová Quinnovi.

Reklama