Hlavní obsah

Siniaková chce trénovat na kurtu i se šampaňským. Je vidět, že nepiju, směje se

Praha

Před odletem do Toronta zašla Kateřina Siniaková ke kadeřnici, která jí narovnala kudrnaté lokny. „Možná to tak pár dnů vydrží a pak se to vrátí do normálu," usmívala se čerstvá vítězka turnaje v Bastadu, která je opět mezi čtyřiceti nejlepšími tenistkami světa.

Foto: Bjorn Larsson Rosvall, ČTK/AP

Vítězné gesto Siniakové.

Článek

„Můj cíl na začátku roku byl top 20, což je ještě daleko, ale jsem ráda, že jsem obhájila trochu bodů. A nejlepší pocit je, že jsem porazila dobré hráčky," líčila Siniaková, která už letos vyzrála na Halepovou, Kontaovou a naposledy ve Švédsku i Wozniackou.

„Skoro vždycky se mi v Bastadu daří, budu se tam ráda vracet," řekla dívka, která při slavnostním vyhlášení pobavila publikum neobratným otvíráním šampaňského. „Je vidět, že nepiju. Snad to natrénuju přímo na kurtu po vítězných zápasech," dodala Siniaková, jež při ceremoniálu sama sebe překvapila i záchvatem pláče.

„Měla jsem takovou radost, že jsem začala brečet. A nemohla jsem přestat. Podmínky byly těžké, ale já to zvládla, měla jsem hroznou radost." Při vítězné premiéře v lednu v Šen-čenu se přitom vše obešlo bez slziček.

Ačkoli na grandslamových turnajích letos ještě nevyhrála, pochvalovala si spolupráci s koučem Františkem Čermákem a mentorkou Helenou Sukovou. „Helča nechce jezdit po turnajích, takže jezdí Franta, se kterým jsem domluvená do konce roku. Snad se to promítne i na grandslamech. Vím, že na ty hráčky mám."

Před US Open se rozehraje v Torontu, v Cincinnati i v New Havenu. „Nikdy jsem tyhle turnaje nehrála, takže si to vynahradím," pousmála se tenistka s ruskými kořeny.

Reklama

Související témata: