Hlavní obsah

Querrey - Kokkinakis 6:3, 3:6, 6:2Querrey vládne Mexiku, získal tu i druhý letošní titul

Los Cabos/Stanford
Aktualizováno

Americký tenista Sam Querrey se v posledních týdnech dostal do výborné formy. Po semifinálové účasti ve Wimbledonu se devětadvacetiletému Američanovi podařilo vyhrát druhý ročník turnaje v mexickém Los Cabos. Ve finále porazil v třísetové bitvě přemožitele Tomáše Berdycha Thanasiho Kokkinakise. Na turnaji ve Stanfordu skončila vítězka Wimbledonu Garbině Muguruzaová, v semifinále podlehla domácí Keysové jednoznačně 0:2.

Querrey - KokkinakisVideo: sntv

 
Článek

Querrey má na Mexiko políčeno

Mexiko, země zaslíbená pro Sama Querreyho. To si musí říkat tenisoví fanoušci po celém světe. Druhý titul v sezóně totiž vynesl vytáhlému Američanovi znovu turnaj v této zemi. Březnový vavřín z Acapulka, kde překvapivě porazil Rafaela Nadala, teď doplnil trofejí z turnaje v Los Cabos.

Cesta k ní ale rozhodně jednoduchá nebyla. Devětadvacetiletý rodák z Kalifornie musel absolvovat tři třísetové duely v tomto týdnu a ani finálový soupeř, až 454. muž žebříčku Thanasi Kokkinakis, nedal svoji kůži lacino.

Po prvním setu, ve kterém získal semifinalista Wimbledonu na podání 20 míčů z 22 se mladý Australan, který se nedávno dostal do sporu s užitím názvu značky oblečení Special K, začal pomalu herně zvedat a prostřední set už nabídl zcela vyrovnanou partii, ba co víc, Kokkinakis využil jediný brejkbol a poslal utkání do rozhodujícího dějství.

V něm už ale znovu dominoval zkušenější Querrey, rychlým brejkem se dostal k vedení 3:0 a náskok už nepustil. V osmém gamu nakonec ještě jednou sebral soupeřovo podání a zvítězil po setech 6:3, 3:6, 6:2.

Zverev slaví pátý titul, německý souboj ovládla Georgesová

Spolupráce s bývalou světovou jedničkou Juanem Carlosem Ferrerem jde evidentně k duhu mladému Němci Alexandru Zverevovi. Osmý tenista světa, který je na svém kariérním maximu, zdolal v semifinále ve Washingtonu nasazenou dvojku Japonce Keie Nišikoriho ve dvou setech a připsal si letos už své 43. vítězství. Ve finále pak zdolal i Jihoafričana Kevina Andersona dvakrát 6:4 a získal čtvrtý titul v sezóně.

Dvacetiletý Zverev porazil Andersona, který se postupně vrací mezi elitu po zdravotních potížích a finále si zahrál po dvou letech, i ve třetím vzájemném utkání v kariéře. Celkově si německý hráč připsal si připsal pátý titul v kariéře. Letos už triumfoval v Montpellieru, Mnichově a Římě.

Dvě kamarádky z německého fedcupového týmu se střetly v semifinálovém utkání ženského pavouka klání v hlavním městě Spojených států. Lépe žebříčkově postavená Julia Goergesová zvládla koncovku třetí sady úspěšněji, vyrovnala bilanci vzájemných zápasů s Andreou Petkovicovou na 2:2 a hlavně si vybojovala možnost zápasu o titul, v němž se střetne se zkušenou Ruskou Jekatěrinou Makarovovou.

Muguruzaová ve Stanfordu nezvítězí

Překvapivé vyřazení Španělky Garbině Muguruzaové nabídl semifinálový program turnaje v americkém Stanfordu. Američanka Madison Keysová, která se letos po složitém návratu na kurty zatím spíše trápila, potvrdila, že na španělskou hvězdu umí a porazila ji i potřetí v kariéře. Na domácím podniku se o triumf utká s jinou Američankou CoCo Vandewegheovou, jenž v čistě americkém semifinále vyřadila přemožitelku Petry Kvitové Catherine Bellisovou 2:0.

Tenisový turnaj mužů v Los Cabos v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 727 995 dolarů):
Dvouhra - finále
Querrey (2-USA) - Kokkinakis (Austr.) 6:3, 3:6, 6:2
Tenisový turnaj mužů a žen ve Washingtonu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 2 002 460 dolarů):
Dvouhra - semifinále
Anderson (15-JAR) - Sock (8-USA) 6:3, 6:4
A. Zverev (5-Něm.) - Nišikori (2-Jap.) 6.3, 6.4
Finále:
A. Zverev (5-Něm.) - Anderson (15 - JAR) 6:4, 6:4.
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále
Görgesová (4-Něm.) - Petkovicová (Něm.) 5:7, 6:4, 7:5
Makarovová (7-Rus.) - Dodinová (5-Fr.) 3:6, 6:3, 6:4
Tenisový turnaj žen ve Stanfordu (tvrdý povrch, dotace 776 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Keysová (3-USA) - Muguruzaová (1-Šp.) 6:3, 6:2
Vandewegheová (6-USA) - Bellisová (8-USA) 6:3, 6:1

Reklama