Hlavní obsah

Skandál. Finalistka French Open dopovala, píší v Itálii. Dva měsíce si nezahraje

Řím
Aktualizováno

Tenisový svět je v šoku. Italská tenistka Sara Erraniová měla podle listu Corriere della Sera na počátku letošního roku dopingový nález. V odevzdaném vzorku mimosoutěžní kontrola odhalila zakázaný letrozol. Kvůli dopingu si bývalá světová pětka dva měsíce nezahraje. Distanc platí do 3. října.

Foto: Profimedia.cz

Italská tenistka Sara Erraniová.

Článek

V těle měla látku, která může působit jako hormonální a metabolický stimulant, ale také se používá při léčbě rakoviny prsu. Erraniová byla z jejího užití obviněna už koncem dubna, ale díky rozhodnutí Italské tenisové federace mohla dál hrát.

"Nikdy v životě jsem nevzala žádnou zakázanou látku," napsala Erraniová na twitteru s tím, že látka se jí do těla dostala poté, co jedna tableta, které její matka bere na rakovinu, nejspíš spadla do polévky, kde se rozpustila. "Mám čisté svědomí, protože vím, že jsem neudělala nic špatného," dodala.

Erraniová dostala trest na spodní hranici, protože komise ITF její vysvětlení uznala. "Vzali jsme v potaz, že hráčka se v minulosti proti antidopingovým pravidlům nijak neprovinila. Naopak nás přesvědčila o tom, že dodržuje řadu preventivních opatření. Proto jsme došli k závěru, že její provinění je na nejnižší hranici možných trestů," uvedla komise v prohlášení.

Někdejší pátá hráčka světového žebříčku má pět grandslamových titulů ve čtyřhře, třikrát byla členkou vítězného týmu ve Fed Cupu. V pořadí WTA jí nyní patří 98. místo.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori