Hlavní obsah

Siniaková je ve hře o dvě ceny WTA

Londýn

Zisk trofeje na antukovém turnaji v Bastadu vynesl Kateřině Siniakové hned dvě nominace v červencových anketách WTA. Česká tenistka je mezi trojicí finalistek na hráčku měsíce i průlom měsíce. V anketě o nejhezčí úder červencových zápasů se ucházejí o vítězství i Petra Kvitová a Kristýna Plíšková.

Foto: Bjorn Larsson Rosvall, ČTK/AP

Vítězné gesto Kateřiny Siniakové.

Článek

Jednadvacetiletá Siniaková na antukovém podniku v Bastadu před týdnem získala druhý titul na okruhu v kariéře. Ve vítězném tažení ji nezastavila ani dánská favoritka a bývalá světová jednička Caroline Wozniacká, kterou ve finále porazila ve dvou setech.

O cenu pro hráčku měsíce se ucházejí se Siniakovou Madison Keysová z USA, vítězka turnaje ve Stanfordu, a také Ruska Jekatěrina Makarovová za triumf ve Washingtonu, kde navíc v zápasech předvedla několik senzačních obratů.

V kategorii o průlom měsíce mohou fanoušci hlasovat do čtvrteční půlnoci amerického času pro Siniakovou, sedmnáctiletou Kanaďanku Biancu Andreescuovou nebo pro další teenagerku, o rok starší Catherine Bellisovou z USA. Ta ve Stanfordu deklasovala ve čtvrtfinále Kvitovou.

Kvitová i Kristýna Plíšková jsou mezi pěti finalistkami na úder měsíce. Dvojnásobná wimbledonská šampionka za nechytatelný forhend z otočky, jiná levačka Plíšková prokázala cit v ruce, když na turnaji v Nan-čchangu téměř od základní čáry zahrála volej těsně za síť.

Vítězky tradičních anket budou vyhlášeny v pátek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články