Hlavní obsah

Svitolinová - Halepová 6:1, 6:1Světová dvojka dostala výprask, v souboji nastupující generace zvítězil Zverev

Toronto/Montreal

Takový výprask dlouho nepamatuje, rumunská tenistka Simona Halepová v semifinále turnaje v Torontu podlehla bezchybně hrající Ukrajince Svitolinové, když uhrála pouhé dva gamy. V Montrealu se postaví Roger Federer mladému Němci Alexandru Zverevovi, jenž si postup v duelu s domácím překvapením turnaje Denisem Shapovalovem zajistil v poměru 6:4, 7:5.

Semifinále v Torontu: Svitolinová - HalepováVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Studená sprcha pro světovou dvojku

Souboj mezi světovou dvojkou z Rumuska Simonou Halepovou a kometou závěru loňské a hlavně letošní sezóny Ukrajinkou Svitolinovou měl být ozdobou dne na turnaji WTA v kanadském Torontu. Změnil se však v rychlou sprchu pro pětadvacetiletou finalistku Rolland Garros.

Na kurtu dělala Halepová pro ni naprosto netypické množství chyb, Svitolinová navíc trefovala míče hluboko do kurtu a prakticky vůbec nechybovala. Pomalá a navíc nepřesná hra Halepové, která začala hrát riskantněji až v úplném závěru zápasu, nemohla na světovou pětku platit. I ořes nepřesvědčivý výkon Halepové volila Ukrajinka diplomatická slova. "Byl to psychicky strašně náročný zápas, protože jsme musely odehrát dva zápasy za den. A fyzicky taky, doběhne spoustu míčků," řekla Ukrajinka. V Torontu se totiž kvůli dešti měnil program a o pár hodin dříve obě teprve dohrály čtvrtfinále. Svitolinová v něm po velké bitvě vyřadila wimbledonskou vítězku Garbiňe Muguruzaovou.

Ve finále se světová pětka postaví dánské tenistce Caroline Wozniacké. Ta i v Kanadě potvrzuje, že prožívá výborný rok, kterému snad chybí jenom turnajový vavřín. V semifinále nedala šanci Sloane Stephensové, když úřadovala především na returnu. Američanka se ani v těsnějším druhém setu nedostala k momentu, kdy by mohla změnit směr zápasu a prohrála 2:6, 3:6.

Souboj generací v montrealském finále

Roger Federer pokračuje ve spanilé jízdě touto sezónou a po excelentním wimbledonském představení, se rozjel i na severoamerické půdě. Překvapivý semifinalista turnaje Robin Haase z Nizozemska držel krok, v rozhodujících chvílích se však projevila kvalita na straně Švýcara a po vítězství ve dvou setech se může Federer těšit na své šesté letošní finále. "Největší radost mám z toho, že jdu do finále bez jakýchkoli zdravotních problémů. A neztratil jsem ani tolik sil," řekl devatenáctinásobný grandslamový šampion, jenž loni nehrál půl roku kvůli zraněnému koleni a letos vynechal antukovou sezónu.

Jeho soupeřem bude mladík, který by se jednou mohl stát nástupcem rodáka z Basileje. Alexander Zverev má navíc v posledních týdnech ůžasnou formu, kterou potvrdil i v nočním souboji s domácím mladíčkem Shapovalovem, ten po vítězstvích nad Argentincem Del Potrem, Rafaelem Nadalem a Adrianem Mannarinem, už nenašel recept na dalšího výrazně lépe postaveného tenistu a podlehl mu 4:6, 5:7.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2 735 139 dolarů):
Dvouhra - semifinále
Wozniacká (6-Dán.) - Stephensová (USA) 6:2, 6:3
Svitolinová (5-Ukr.) - Halepová (2-Rum.) 6:1, 6:1
Tenisový turnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 4 917 120 dolarů):
Dvouhra - semifinále
Federer (2-Švý.) - Haase (Niz.) 6:3, 7:6
A.Zverev (4-Něm.) - Shapovalov (Kan.) 6:4, 7:5

Reklama

Související témata: