Hlavní obsah

Neumíš to, vysmívali se jí. A teď jsem nejlepší na světě, jásá Šafářová

Praha

Trenéři se jí smáli, že čtyřhru neumí, jenže teď je v ní nejlepší na světě. Česká tenistka Lucie Šafářová se ve třiceti letech probojovala na světový trůn a kromě pocitů štěstí prožívá také jisté zadostiučinění. Zároveň nepřestává snít o dalších triumfech.

Foto: ČTK

Lucie Šafářová si splnila sen - je světovou jedničkou.

Článek

„Když jsem jako malá holka z Brna začínala s tenisem, měla jsem sen být nejlepší na světě. Trvalo to asi dvacet let a spoustu práce, ale toto pondělí se mi sen naplnil. Je to krásné a trochu neuvěřitelné. Jsem za to moc vděčná i pyšná," dělí se nejlepší deblistka světa s fanoušky o dojmy na své facebookové stránce.

Svým úspěchem definitivně vytřela zrak dřívějším kritikům, kteří se jejím výkonům ve čtyřhře pošklebovali. Nechyběl mezi ani vlastní otec.

Zase to budeš kazit, slýchávala

„Táta mi vždycky říkal, že čtyřhru neumím, ať radši ani nechodím na síť. A byli trenéři, kteří se mi smáli, jak jsem v ní špatná, že to budu zase kazit," vzpomíná. Lepší odpověď, než aktuální pozici v žebříku, už dát nemohla.

„Právě proto tohle pro mě znamená víc, než dokážu říct. Překonala jsem předsudky ostatních a věřila sama v sebe. Makala jsem na sobě a dokázala se dostat až sem. Všechno jde, když máme víru a pracujeme na sobě. Tohle bych chtěla říct za sebe i všem mladým sportovcům: jděte si za svými sny, vše jde, když má člověk víru a vůli," radí.

Šafářová udělala poslední krok na čelo žebříčku vítězstvím v sobotním čtvrtfinále v Cincinnati po boku Barbory Strýcové nad Australankami Ashleigh Bartyovou a Casey Dellacquaovou.

Na čele rankingu vystřídala svoji tradiční deblovou parťačku Bethanii Mattekovou-Sandsovou, která si ve Wimbledonu ošklivě poranila koleno a nyní se pomalu vrací do tréninku. V All England Clubu tak nemohl tým přezdívaný „Bucie" bojovat o titul, který sympatickým tenistkám jako jediný z velké čtyřky chybí.

„Velkou část na mém úspěchu má i moje zraněná parťačka Bethanie. Tím bych jí chtěla popřát brzké uzdravení, ale myslím, že tento titul si zasloužíme obě a je pěkné, že ho obě v kariéře máme. Také děkuji Báře Strýcové, se kterou spolu jdeme tenisovou cestou od našich deseti let a je mojí kamarádkou. Spolu jsme prožily životní momenty, které nikdy nezapomeneme. Loňská medaile z Ria a teď titul světové jedničky. Jsem ráda, že jsem mohla zažít takové úspěchy po boku těchto dvou super holek a doufám, že ještě spoustu dalších zažijeme," přeje si Šafářová.

Na nadcházejícím US Open bude obhajovat titul opět bez Mattekové-Sandsové, která bude v New Yorku jen v roli spolukomentátorky.

Reklama