Hlavní obsah

Kdo napadl a pořezal Kvitovou? Policie má několik verzí

Více než 300 podnětů od veřejnosti získali kriminalisté v souvislosti s vyšetřováním napadení tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě. Policisté po osmi měsících vyšetřování dnes řekli, že mají několik vyšetřovacích verzí. Pachatele se dosud nepodařilo dopadnout. Dál proto žádají veřejnost o případnou pomoc, řekla krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Petra Kvitová na turnaji v Cincinnati.

Článek

Přepadení se odehrálo loni 20. prosince, dvojnásobná wimbledonská vítězka při něm utrpěla vážné poranění ruky.

"Kriminalisté krajského ředitelství nadále důsledně a pečlivě prověřují a vyhodnocuji veškeré podněty a poznatky, které mají k dispozici, a to v současnosti zejména ty, které jsme získali od občanů. Doposud jsme obdrželi ze strany veřejnosti více jak 300 podnětů. V průběhu dosavadního prověřování bylo stanoveno několik vyšetřovacích verzí, z taktických důvodů však nelze veřejnosti sdělit konkrétnější informace," uvedla policejní mluvčí Dolejšová.

Kriminalisté prosí o další detaily

Tým kriminalistů podle Dolejšové na případu usilovně pracuje. "Nadále uvítáme případné poznatky, které se vztahují k uvedené události. Občané se nemusí soustředit pouze na popis a identikit pachatele, ale i na další informace, které se v souvislosti s napadením sportovkyně dozví, byť by se mohlo jednat z jejich pohledu o drobnost," dodala mluvčí.

Případ policie vyšetřuje jako zvlášť závažný zločin vydírání. Pachateli hrozí pět až 12 let vězení. Vyšetřovatelé při stanovení právní kvalifikace zohlednili i zranění napadené tenistky. Případ vyšetřují podle odstavce, podle kterého pachatel tímto činem způsobil oběti těžkou újmu na zdraví. Při potyčce útočník Kvitovou pořezal na levé ruce, v které hráčka drží raketu. Ještě týž den večer tenistka absolvovala téměř čtyřhodinovou operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou.

Rekonvalescence trvala několik měsíců, Kvitová se vrátila na turnaje v květnu. Odměna za informace vedoucí k dopadení muže je půl milionu korun. K původním 100 000 Kč, které začátkem ledna nabídl prostějovský klub, přidal muž, jenž nechtěl zveřejnit svou totožnost, ještě 400 000 korun.

Reklama

Související témata: