Hlavní obsah

Plíšková jde do US Open v novém úboru. Jak se vám líbí? O trůn ji může připravit sedm soupeřek

New York/Praha

Na čele žebříčku už má náskok jen pěti bodů, na nadcházejícím US Open tak bude mít české tenistka Karolína Plíšková s bráněním světového trůnu ještě větší práci, než na předchozích turnajů v Torontu a Cincinnati. Nicméně doufá, že se ve Flushing Meadows dočká znovu velkého úspěchu.

Foto: Sport.cz

Světová jednička Karolína Plíšková představila svůj nový úbor pro US Open.

Článek
Fotogalerie

„Jsem zpátky na místě činu! Zpátky ve městě, na které mám z loňska krásné vzpomínky. Snad přibudou další...," napsala na svůj facebookový profil světová jednička poté co dorazila do New Yorku.

Právě zde účastí ve finále definitivně prolomila prokletí grandslamových turnajů, vyřadila mimo jiné obě sestry Williamsovy a ve finále sehrála báječné drama s Němkou Kerberovou. Tady byla zatím nejblíž zisku premiérového grandslamového titulu, na nějž by tu znovu ráda zaútočila. Její firma ji na to také vybavila novou kolekcí oblečení.

Loni přijížděla na US Open s titulem z turnaje v Cincinnati, kde letos skončila v semifinále. Doplatila trochu na zhuštěný program, když sehrála tři zápasy během 48 hodin. Viditelně unavená pak podlehla Španělce Muguruzaové.

Ta bude také v zástupu konkurentek, které budou chtít Češku už v New Yorku z trůnu sesadit. Plíšková obhajuje za loňské finále 1300 bodů. V žebříčku druhá Halepová zaostává za rodačkou z Loun jen o pět bodů, na US Open přitom obhajuje jen 430 bodů za účast ve čtvrtfinále.

Halepové může stačit i porážka v prvním kole

Připravit o pozici světové jedničky ale může svěřenkyni Davida Kotyzy na US Open až sedm konkurentek. Kromě Halepové s Muguruzaovou také Ukrajinka Svitolinová, Dánka Wozniacká, Britka Kontaová, Ruska Kuzněcovová a Venus Williamsová.

Halepová k prvnímu místu nemusí vyhrát ani jeden zápas. Stačí, když Muguruzaová vypadne před osmifinále, Svitolinová před semifinále, Plíšková před finále a zbylé ze sedmičky aspirantek US Open nevyhrály.

Kuriózní moment by nastal, pokud by Plíšková ve finále porazila Muguruzaovou. Obě by totiž měly v tom případě stejně bodů.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková