Hlavní obsah

Tenistům vadí hluk pod střechou. Při úderech není slyšet míč, stěžuje si světová jednička

Program v úterý na US Open narušil déšť. Aby se odehrálo alespoň několik zápasů, zatáhli pořadatelé střechu na centrálním kurtu. Jenže někteří hráči si poté stěžovali na velký hluk, který je během jejich utkání rušil. „Neslyšel jsem při úderech míč,“ přiznala světová jednička, Rafael Nadal.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Rafael Nadal během zápasu 1. kola US Open.

Článek

Již loni si Andy Murray a Serena Williamsová na US Open stěžovali na velký rámus pod střechou na centrkurtu. A tak se pořadatelé rozhodli udělat několik protihlukových opatření. Přemístili mobilní vysílač, zmodernizovali klimatizační systém. Vypadá to, že to ale nestačí. I nyní se totiž objevili kritici.

„Pod střechou bylo příliš mnoho hluku. Neslyšel jsem při úderech míč,“ stěžoval si Rafael Nadal na tiskové konferenci po vítězství nad Srbem Dušanem Lajovičem. Podle jednatřicetiletého Španěla je šum na US Open mnohem horší než na Australian Open či ve Wimbledonu. „Chápu, že je to show a baví mě to. Jsem rád, že jsem její součástí, avšak podle mě by se při zatažené střeše mělo více dbát na klid, protože všechen ten hluk zůstává uvnitř,“ vysvětloval vítěz patnácti grandslamů.

Podobný názor má i Madison Keysová. Dvaadvacetiletá Američanka pod zataženou střechou v prvním kole porazila Belgičanku Elise Mertensovou, avšak i ji překvapil velký rámus. „Byl to nejhlasitější kurt, kde jsem zatím ve své kariéře hrála,“ přiznala nasazená patnáctka. „Určitě to mělo co dočinění se střechou, která celý hluk zadržovala. Chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvykla,“ přiznala Keysová.

Mluvčí amerického tenisového svazu Chris Widmaier připustil, že pod střechou bylo velice hlučno, podle něj se ale situace během dalších zápasů zlepší, protože diváci budou tišší. I tak přislíbil, že pořadatelé budou nadále spolupracovat s odborníky, aby zjistili, co lze ještě udělat a mohli tak problém odstranit.

Reklama