Hlavní obsah

Podvodnice Šarapovová hraje na centru. A mě šoupnou po půlnoci vedle? zlobí se světová pětka

New York/Praha

Hned v prvním kole US Open vyřadila nasazenou dvojku a velkou aspirantku na pozici světové jedničky Simonu Halepovou a v pátek bude hrát už třetí kolo. Fanoušci výkonům ruské hvězdy Marie Šarapovové v New Yorku tleskají, některé její konkurentky ale až příliš vstřícné chování směrem k dopingové aféře v areálu Flushing Meadows pobuřuje.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Dánka Caroline Wozniacká dohrála na US Open ve druhém kole.

Článek

Nejhlasitěji se ozvala Dánka Caroline Wozniacká - světová pětka, která mimo jiných mohla sesadit Karolínu Plíškovou ze světového trůnu. Na US Open však vypadla už ve druhém kole a kromě zklamání z vyřazení od Rusky Jekatěriny Makarovové cítila i rozhořčení nad tím, jak s ní organizátoři zacházeli.

Zatímco Šarapovová, usvědčená podvodnice startující na divokou kartu, si vychutnávala aplaus na stadiónu Arthura Ashe po vyřazení Maďarky Babosové, bývalá světová jednička Wozniacká bojovala ještě po půlnoci newyorského času na kurtu číslo sedmnáct.

„Udělat program tak, že pátou hráčku žebříčku WTA šoupnou na vedlejší kurt jako pátou v pořadí, je neakceptovatelné," zlobila se Wozniacká po vyřazení v rozhovoru pro dánský list Ekstrabladet.

„Chápu, že v tom hraje roli byznys, ale když vidíte, že někdo, kdo nastupuje po odpykání trestu za užívání dopingu každý zápas na centrkurtu, připadá mi to trochu divné. Myslím, že někdo, kdo se dokázal vrátit po zranění a probít se na páté místo žebříčku si zaslouží hrát na lepším kurtu. Nás nakonec přesunuli na sedmnáctku, což je sice hezký kurt, kde jsme měli pěknou atmosféru, ale myslím, že tyhle věci by se měly v budoucnu řešit jinak," pokračovala Dánka.

Reklama

Související témata: