Hlavní obsah

Klidně budu hrát na parkovišti, ohradila se Šarapovová proti kritice Wozniacké

Tenistka Maria Šarapovová jen pokrčila rameny nad kritikou Dánky Caroline Wozniacké, které se nelíbilo, že Ruska po patnáctiměsíčním dopingovém trestu odehrála všechny tři dosavadní zápasy na US Open na centrkurtu. Bývalá jednička a vítězka US Open Šarapovová při návratu na grandslamové turnaje porazila na stadiónu Arthura Ashe v 1. kole druhou nasazenou Simonu Halepovou a odehrála tam i další dva zápasy.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Ruská tenistka Maria Šarapovová po vítězství nad Američankou Sofií Keninovou na US Open.

Článek

"Já program nedělám," řekla novinářům Šarapovová. "Jsem hráčka, a když naplánujete můj zápas na parkoviště v Queensu, tak tam ráda nastoupím," dodala po páteční výhře ve třetím kole nad mladou Američankou Sofií Keninovou.

"Na aréně nezáleží. Důležité je, že jsem ve čtvrtém kole. A nevím, kde je ona," řekla Ruska směrem k Wozniacké, která vypadla ve 2. kole.

„Udělat program tak, že pátou hráčku žebříčku WTA šoupnou na vedlejší kurt jako pátou v pořadí, je neakceptovatelné," zlobila se Wozniacká po vyřazení v rozhovoru pro dánský list Ekstrabladet.

Fanoušci v New Yorku jsou z Šarapovové nadšení. V duelu s Keninovou ocenili vítězku z Flushing Meadows z roku 2006 i potleskem vstoje. Její soupeřkou v osmifinále bude Lotyška Anastasija Sevastovová a nejspíš se zase bude hrát na centrálním dvorci.

Reklama

Související témata: