Hlavní obsah

Nepředstavitelné, čím si Petra prošla. Dějí se šokující věci, říká Venus před bitvou s Kvitovou

New York/Praha

Svůj první grandslam vyhrála už před sedmnácti lety, ale i tentokrát může na triumf z podniku velké čtyřky pomýšlet. V cestě sedmatřicetileté veteránce Venus Williamsové ale ve čtvrtfinále stojí dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová, která to na bývalou světovou jedničku rozhodně umí.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Bezprostřední reakce Petry Kvitové po vítězství v osmifinále US Open.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dojatá Kvitová po výhře nad Muguruzaovou

Z šesti vzájemných duelů vyhrála tenistka z Fulneku hned pětkrát, navíc Američanku porazila čtyřikrát za sebou. Venus Williamsová naposledy porazila o jedenáct let mladší Češku před pěti roky v Miami.

Kvitová se letos půl roku zotavovala z prosincového přepadení, při němž jí útočník pořezal prsty na levé ruce. Po návratu na kurty dokázala triumfovat na turnaji v Birminghamu, ale od té doby se nedokázala dostat dál než do druhého kola.

Venus: Jsem ráda, že je Petra zpátky

V New Yorku ale hraje téměř v životní formě a i její příští soupeřka má pro její počínání jen slova chvály a obdivu.

„To, čím si prošla, je pro mě nepředstavitelné a nepochopitelné. Svět, v němž žijeme, je šokující. To, jak Petra teď hraje dobře, je pro ni požehnání. Může si vyčistit hlavu a je krásné vidět, jak se jí to daří. Nemůžu říct nic jiného, než že jsem moc ráda, že je zpátky," nešetřila Williamsová vřelými slovy na adresu české soupeřky po postupu do čtvrtfinále.

Že se má zkušená Američanka, jíž loni vyřadila na US Open jiná Češka Karolína Plíšková, na co těšit, potvrdila i Španělka Garbině Muguruzaová. Ta se svěřenkyní Jiřího Vaňka prohrála 6:7, 3:6.

„Petra patří k největším ranařkám a nejtalentovanějším hráčkám na světě. Navíc je levačka, což je pro ostatní zrádné. Proti mně se skvěle pohybovala, obzvlášť z forhendu byla výborná. Navíc dobře podávala a umisťovala míče. Byl to od ní hodně dobrý výkon," pochválila Španělka svoji přemožitelku.

Kvitová sice na Američanku umí zahrát, ale dobře si uvědomuje, že porazit ji v jejím domácím prostředí nebude vůbec jednoduché.

„Venus tady hraje velmi dobře a obzvlášť na grandslamech se jí letos daří. Na velkých stadiónech bývá ještě lepší a tady bude mít na svojí straně publikum. Budeme asi hrát zase na dvorci Arthura Ashe, což je skvělé. Vždy jsme spolu odehrály výborné bitvy. Já se pokusím hrát to samé, co dnes," přeje si Kvitová.

Kdo podle vás čtvrtfinálový zápas na US Open vyhraje?
Petra Kvitová
80,7 %
Venus Williamsová
19,3 %
Celkem hlasovalo 15950 čtenářů.

Reklama

Související témata: