Hlavní obsah

Nejsem sexista! Už se to nebude opakovat, slíbil potrestaný tenisový bouřlivák

Praha

Další a další kritika se valí na Fabia Fogniniho, který před několika dny na US Open vulgárně urážel hlavní rozhodčí Louisu Engzellovou. Italský bouřlivák byl posléze z turnaje vyloučen, dostal několik pokut a hrozí mu ještě další tresty. Teď si sype popel na hlavu a doufá, že ho fanoušci vezmou na milost. „Být označen za sexistu mě bolí,“ přiznává třicetiletý tenista.

Foto: Michael Noble, ČTK/AP

Italský tenista Fabio Fognini si už na letošním US Open nezahraje.

Článek

Vyloučení z US Open, pokuta 24 000 amerických dolarů, to byly tresty, které Fabio Fognini dostal poté, co v prvním kole turnaje vulgárně nadával švédské rozhodčí Louise Engzellové. Nyní následovaly další, z US Open neobdrží žádné body do žebříčku, a to  z dvouhry i čtyřhry a nedostane ani prize money, 63 000 dolarů, které v New Yorku vyhrál.

Navíc se jeho chováním bude ještě zabývat komise a pokud ho shledá vinným z hrubého porušení pravidel, může se pokuta vyšplhat až na 250 000 dolarů. K tomu mu hrozí, že ho Mezinárodní tenisová asociace vyloučí z grandslamových turnajů. „Omlouvám se všem, nejen rozhodčí, které jsem se už omluvil v New Yorku, ale všem ostatním, kteří se mým chováním cítí poškozeni, tedy hlavně ženám,“ uvedl v rozhovoru pro Sky Sports Fognini.

„Být označen za sexistu mě bolí, protože to není pravda. Jsem otec, jsem manžel, mám matku a sestru. Vždy jsem je miloval a respektoval. Omlouvám se,“ kál se dál třicetiletý Ital, který se v květnu stal otcem. Syna Federica mu porodila jeho manželka Flavia Pennettaová, bývalá skvělá hráčka a vítězka US Open 2015.

„Když jsem byl sám, plakal jsem. Plakal jsem, protože vím, že to nebylo správné. Už se to nebude opakovat,“ slíbil. Šestadvacátý hráč světa také přiznal, že navštěvuje psychologa. „Pracuji s mentálním koučem, vše šlo dobře, jenže teď jsem udělal velkou chybu. Jsem připraven za ni zaplatit a přijmout další tresty,“ uzavřel tenisový bouřlivák.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová