Hlavní obsah

Má servis jako chlap, k ničemu mě nepustila, posteskla si Plíšková

New York

Loňskou účast ve finále nezopakovala, s letošním US Open se loučí už ve čtvrtfinále po prohře s domácí Coco Vandewegheovou 6:7 a 3:6 a přijde o post světové jedničky. Tenistka Karolína Plíšková přesto věří, že šancí útočit na grandslamový titul bude v budoucnu na jejím kontě přibývat a má stále prostor se na turnajích velké čtyřky dál zlepšovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková po vyřazení na US OpenVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Do loňského US Open se Plíškové na grandslamech nedařilo. Při prvních sedmnácti startech nepřešla třetí kolo. Až poté v New Yorku hrála o titul a hned se mluvilo o tom, že je velký vavřín na spadnutí. "Všichni si od té doby myslí, že budu teď grandslamy vyhrávat. Tak to ale není," upozornila.

"Dřív jsem na grandslamech hrála šíleně. Nehraju na nich ani teď úplně nejlépe, ale podívejte se na moje výsledky - jde to pořád nahoru," poukázala na letošní semifinále French Open a dvě čtvrtfinále, vedle US Open také na Australian Open.

Může tak živit víru, že na čtyřech nejsledovanějších turnajích sezóny má pořád kam stoupat. "Šance budou přibývat. Mám pořád víc zkušeností, zlepšuju se a beru to jako pozitivní zkušenost. Věšet hlavu nebudu, titul jsem tady v rukou neměla. Je to tak vyrovnané, že má šanci každá hráčka od začátku turnaje," řekla.

Plíšková: Jsem ráda, že to mám za sebou

Loni porazila cestou do finále z mečbolu Venus Williamsovou i tehdejší jedničku Serenu Williamsovou. Letos na centrkurtu hrála ona v roli první hráčky planety. "A bylo to jiné ve všem. Byla jsem tady první nasazená, což byla loni Serena. Já tehdy neměla co ztratit a ona musela. Navíc jsem obhajovala finále. Nastaly různé tlaky. Jsem ráda, že mám turnaj za sebou, a bude se mi hrát lépe," oddechla si.

Ve čtvrtfinále s domácí Coco Vandewegheovou ztratila první set v tie breaku a druhý poměrem 3:6. Jen těžko se prosazovala při podání soupeřky. "Má servis jak chlap. Snažila jsem se chodit alespoň do toho druhého, jinak bych byla úplně v pytli. A když se ale nepodaří servis mně, tak je problém. Ona má hroznou sílu a hned střílí zpátky a v každém setu ji returny aspoň v jednom gamu hrozně sedly."

I ve výměnách to byla Američanka, svěřenkyně Australana Pata Cashe, kdo první začal tlačit. "Ona vás k tomu nepustí. Má skvělý první i druhý servis a já byla pořád ta druhá. Neměla jsem kde zatlačit, protože hraje vabank," řekla Plíšková.

Jednička? Žádná změna to nebyla

Tenisový trůn opustí po osmi týdnech. Odehrála za tu dobu tři turnaje - v Torontu vypadla jako na US Open ve čtvrtfinále a v Cincinnati v semifinále.

"Pro mě jednička žádná změna nebyla," zopakovala Plíšková, co říkala celou dobu svého panování. "Možná když skončíte rok jako jednička, jinak tam extra výhody nejsou. Všichni čekají, že něco spadne z nebe, ale nic z nebe nespadne. Je to horší, protože holky jsou připravené a hrají lepší tenis než normálně," dodala.

Reklama