Hlavní obsah

PROGRAM US Open: Hlaváčkovou čeká dohrávka ženské čtyřhry, ve dvouhře se rozhodne o finalistkách

New York

Na tenisovém US Open se ve čtvrtek uskuteční obě semifinále ženské dvouhry. Je jasné, že z vítězství na posledním grandslamovém turnaji v sezóně se bude radovat domácí tenistka, jelikož po 36 letech jsou v semifinále pouze Američanky. O postup do semifinále zabojuje v dohrávce čtyřhry i Andrea Hlaváčková.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Američanka Venus Williamsová slaví vítězství nad Petrou Kvitovou.

Článek

Dvouhru žen si na US Open zcela podmanily domácí tenistky. Po šestatřiceti letech jsou všechny semifinalistky z USA.

Jako první se na kurtu Arthura Asche představí Venus Williamsová se Sloane Stephensovou. Sedmatřicetiletá Williamsová, která ve čtvrtfinále porazila Petru Kvitová, je proti o třináct let mladší krajance mírnou favoritkou, nicméně v jediném vzájemném zápase z před dvou let zvítězila na antukovém French Open Stephensová 2:0 na sety.

Po nich na hlavní dvorec nastoupí CoCo Vandewegheová, jenž o kolo dříve porazila Karolínu Plíškovou, a Madison Keysová. Nasazená patnáctka Keysová doposud v obou vzájemných duelech, které se odehrály v této sezóně, Vandewegheovou porazila.

Dohrávka čtvrtfinálového utkání čeká na Andreu Hlaváčkovou. Česká tenistka nastoupí po boku Timey Babosové ve čtyřhře proti indicko-čínskému páru Mirzaová, Šuaj Pcheng. Zatím je stav 2:2 v prvním setu.

Čtvrteční program US Open (začátky v SELČ):
Kurt Arthura Ashe (01:00):
V. Williamsová (9-USA) - Stephensová (USA),
Keysová (15-USA) - Vandewegheová (20-USA).
Dvorec č. 17 (18:00):
dohrávka Babosová, Hlaváčková (5-Maď./ČR) - Mirzaová, Šuaj Pcheng (4-Indie/Čína) 2:2.

Reklama