Hlavní obsah

Už se nemůže dočkat, až sesadí Plíškovou. O tomhle jsem vždy snila, hlásí Muguruzaová

New York/Praha

Vláda Karolíny Plíškové nad ženským tenisovým světem končí, od pondělí bude mít novou královnu - Garbině Muguruzaovou ze Španělska. Z probíhajícího US Open se sice poroučela dřív než Češka, ale v novém žebříčku bude mít zkrátka nejvíc bodů a může si vychutnávat dosud nepoznané pocity.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Vítězné gesto Garbiňe Muguruzaové

Článek

Díky ní a Rafaelu Nadalovi bude Španělsko vládnout oběma žebříčkům. Plíšková se mohla udržet na čele rankingu jen v případě postupu do finále v New Yorku, jenže už ve čtvrtfinále jí zastavila Coco Vandewegheová. Krátce poté už se ozvala fanouškům Muguruzaová s oslavným projevem.

„Jsem velmi šťastná, že budu příští světovou jedničkou. Je to pro mě velmi speciální moment. Vždy jsem snila o tom, že tenhle moment zažiju, i když taková přání jsou jednou z věcí, které si necháváte pro sebe," vzkázala prostřednictvím Twitteru Španělka, kterou na US Open vyřadila Petra Kvitová.

„Každé moje narozeniny, když přišlo na to něco si přát, jsem se zasnila, že jednou budu první tenistkou světa. A teď se jí stanu. Doufám, že se na prvním místě udržím co nejdéle," dodala.

Muguruzaová bude po Arantxe Sánchezové Vicariové druhou Španělkou v historii, které se povede vyšplhat se na čelo žebříčku. Její předchůdkyně to dokázala v únoru 1995, její vláda trvala ale jen dvanáct týdnů.

Během letošní sezóny usedne po Sereně Williamsové, Angelique Kerberové a Karolíně Plíškové na tenisovém trůnu už čtvrtá hráčka.

Reklama

Související témata: