Hlavní obsah

Lucko, to si děláš srandu, ty vo**! Mezi Češkami to při deblu jiskřilo

Nic naplat, do finále mohl ze dvou českých párů v ženské čtyřhře na US Open jen jeden. Z postupu se nakonec radovala Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou, které přehrály ve dvou setech Lucii Šafářovou s Barborou Strýcovou. Jejich triumfu ale předcházel kontroverzní moment, který zejména Strýcová nesla hodně těžce.

Foto: Sport.cz

Barbora Strýcová (vpravo) s Lucií Šafářovou při US Open.

Článek

Ve druhém setu za stavu 5:5 a 40:0 pro Hradeckou se Siniakovou odehrála druhá jmenovaná balónek přes síť nešťastně tak, že málem trefila svoji spoluhráčku. Hradecká se bleskově sehnula, aby nedostala zásah do obličeje, a Šafářová posléze míček poslala do autu. To už se ale nad dvorcem nesl rozčilený hlas Strýcové, která u hlavní rozhodčí argumentovala, že balón lízl vlasy Hradecké.

„Lízlo jí to vlasy! Jak jste to nemohla vidět?" říkala Strýcová dotčeně směrem k umpiru. „Prostě jsem to neviděla," krčila rameny rozhodčí, která přiznala bod Hradecké se Siniakovou. „To je ale vaše práce, musíte to vidět!" lamentovala česká tenistka. Situaci si oba páry vysvětlovaly i mezi sebou. „Lucko, to si děláš srandu, ty vole," prohodila Strýcová zklamaně k Hradecké, která podle jejího názoru dotek míčku zamlčela.

„Nevím, jestli mě to někde vzalo nebo ne. Necítila jsem to. Byla jsem vůbec ráda, že jsem se tomu míči vyhnula. Říkala jsem si, že to budu mít v obličeji. Automaticky jsem se skrčila," líčila Hradecká Radiožurnálu po utkání.

Soupeřky to však viděly jinak. „Když hrajeme proti Češkám, tak že Lucka nepřizná to, že jí trefí balón za důležitého stavu a proti nám, když jsme spolu byly ve Fed Cupu a spoustu jich vyhrály, nepřiznat takový balón, když je tam ještě opakovaný záběr, mi přijde jako ubohé," prohlásila Strýcová, sportovně ale uznala, že inkriminovaný moment zápas nerozhodl. „Je to součástí fair play. Já jsem z toho hodně zklamaná a překvapená. Musela to cítit," doplnila Šafářová.

Hradecká se Siniakovou semifinálový duel vyhrály 6:2 a 7:5. Poslední překážkou vítězného páru na cestě k prvnímu společnému titulu budou nasazené dvojky Martina Hingisová a Chan Yung-jan.

Reklama