Hlavní obsah

Paráda české tenistky! Lahůdka Šafářové ve výběru nejkrásnějších úderů měsíce

Praha

Bývá už skoro pravidlem, že ve výběru aspirantek na nejkrásnější úder či výměnu za uplynulý měsíc podle ženského světového okruhu WTA figurují i české tenistky. Tentokrát se o cenu za srpen uchází Lucie Šafářová.

Foto: Peter Morgan, ČTK/AP

Radost Lucie Šafářové.

Článek

Brněnská rodačka zaujala parádním stopbalem na turnaji v Torontu, kterým ukončila přestřelku od základní čáry. Precizně zkrácený míč nedoběhla ani vyhlášená motorová myš Dominka Cibulková.

Šafářová nakonec porazila Slovenku 6:2, 6:4 a její pouť turnajem ukončila až ve čtvrtfinále pozdější vítězka US Open Sloane Stephensová.

Nutno dodat, že česká reprezentantka má ve výběru hvězdných úderů kvalitní konkurenci. V nabídce je třeba parádní lob z nouze od Simony Halepové, zabijácký křížný forhend Eliny Svitolinové, vítězná smeč po vydřené výměně od Agnieszky Radwaňské, vítězný volej od Madison Keysové a také paráda Darji Kasatkinové.

Mladá Ruska v Torontu doběhla k základní čáře a zády k síti a úderem raketou mezi nohama prohodila veteránku Robertu Vinciovou. Zkušené Italce nezbývalo, než jen uznale zatleskat.

Hlasy úderu Lucii Šafářové nebo počinům jejích konkurentek můžet posílat na oficiální stránku WTA.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori