Hlavní obsah

První český mečbol neproměněn. Pavlásek s Jebavým padli ve čtyřhře

Aktualizováno

Bitva pokračuje. Čeští tenisté nemají po čtyřhře jistotu udržení v elitní skupině Davis Cupu. Po sobotě vedou nad Nizozemskem už jen 2:1 na zápasy. První bod soupeř vybojoval v Haagu, když pár Haase, Middelkoop porazil Jebavého s Pavláskem 3:1 na sety 4:6, 6:4, 7:6 (7:1) a 6:4. O celkovém výsledku rozhodnou nedělní dvouhry. Od 12 hodin nastoupí Jiří Veselý proti Haasemu a po nich Lukáš Rosol proti Thiemovi de Bakkerovi

Foto: Facebook: Czech Davis Cup Team

Tenisté Adam Pavlásek a Roman Jebavý během zápasu Davis Cupu proti Nizozemí.

Článek
Fotogalerie

Jebavý nastoupil v sedmadvaceti letech k daviscupové premiéře a pral se se servisem, o který přišel v utkání třikrát, zatímco Pavlásek ani jednou. V prvním setu ale Češi využili nervózního začátku od Middelkoopa a ujali se vedení.

Ve druhé sadě zažil Jebavý nezvyklou hru - dal tři dvojchyby v řadě, lajnová rozhodčí mu pískla chybu nohou a od hlavní dostal varování za delší pauzu. Přesto game získal na 1:1, ale v desáté hře podání ztratil, čímž přišli Češi i o set.

V důležité třetí sadě si český pár vybojoval dva brejkboly při podání Haaseho, ale Jebavý poslal jeden volej kousek do autu a druhý do sítě. Cestou na lavičku pak kroutil hlavou. V tie-breaku se Pavlásek s Jebavým zmohli na jeden bod.

Jediná ztráta servisu Jebavého, čistou hrou ve třetím gamu, rozhodla i čtvrtou sadu. České dvojici se nedařilo zatlačit returnem při podání domácích. Nejlepší hráč na dvorci Haase v posledním gamu nezaváhal a utkání ukončil.

Pátek patřil Čechům

V pátek získal překvapivý druhý bod Lukáš Rosol, který v pětisetové bitvě porazil domácí jedničku a 39. hráče světa Robina Haaseho. Očekvání splnil také Jiří Veselý, který se však na první bod pořádně nadřel, 408. hráče světa Thiema de Bakkera porazil 4:6, 6:3, 4:6, 6:4 a 6:4.

Tým trenéra Jaroslava Navrátila potřebuje k jistotě setrvání mezi elitou vyhrát jedno ze dvou zbývajích utkání, aby se zachránili ve Světové skupině. Od 12 hodin nastoupí Jiří Veselý proti Haasemu a po nich Lukáš Rosol proti Thiemovi de Bakkerovi.

Baráž tenisového Davisova poháru v Haagu (antuka):
Nizozemsko - ČR 1:2 po druhém dnu
Middelkoop, Haase - Pavlásek, Jebavý 4:6, 6:4, 7:6, (7:1), 6:4

Reklama

Související témata: