Hlavní obsah

Šafářová - Hradecká 6:4, 7:5V pikantním českém souboji uspěla Šafářová a je v semifinále

Quebec
Aktualizováno

Duel českých tenistek ve čtvrtfinále turnaje WTA v Québecu vyhrála Lucie Šafářová. Nasazená jednička porazila Lucii Hradeckou 6:4 a 7:5. Vítězka turnaje z roku 2013 se o postup do finále utká s třetí nasazenou Timeou Babosovou z Maďarska.

Foto: Jason Decrow, ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Šafářová.

Článek

Pikantní souboj českých tenistek nabídlo semifinálové utkání na turnaji v kanadském Quebecu. Favorizovaná Lucie Šafářová ztratila v zápase pouze jeden svůj servis a zaskvěla se i překvapivou statistikou, když po druhém podání měla vyšší procentuální úspěšnost vyhraných bodů než po prvním servisu.

"Lucka začala výborně. Skvěle podávala, já čekala na své šance. Pak jsem i já dobře servírovala, returnovala a v obou setech jsem ji byla schopna brejknout," řekla Šafářová, 33. hráčka světového žebříčku, která v Québecu při předchozím startu v roce 2013 slavila titul.

"Vyhrála jsem všechny vzájemné duely, ale vždycky to byly dobré zápasy," dodala Šafářová. Turnajové trojce Babosové bude mít šanci vrátit prohru z únorového finále v Budapešti, kde se přetahovaly ve třech setech.

Maďarská tenistka ve čtvrtfinále v Kanadě vyřadila poslední domácí naději Francoise Abandaovou 6:3 a 6:2.

Finalistky v Tokiu

Kazašská kvalifikantka Zarina Dijasová sice dostala v semifinále od Christiny McHaleové "kanára", přesto si zahraje na tenisovém turnaji v Tokiu o titul. Nad loňskou šampiónkou Japan Open zvítězila 6:4, 0:6 a 6:3. Ve finále se utká s další hráčkou z kvalifikace, domácí Miju Katóovou.

Dijasová během tohoto týdne porazila druhou nasazenou Číňanku Čang Šuaj, turnajovou osmičku a slavnější krajanku Julii Putincevovou, ale nejhůř jí bylo dnes ve druhé sadě. Debakl od americké favoritky ji ale nezlomil a 100. hráčka žebříčku má šanci slavit v neděli premiérový titul.

Životního úspěchu může dosáhnout i o rok mladší, dvaadvacetiletá Katóová, jež otočila zápas s Chorvatkou Janou Fettovou ve výhru 4:6, 7:6 a 6:4.

Québec (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (1-ČR) - Hradecká (ČR) 6:4, 7:5,
Babosová (3-Maď.) - Abandaová (Kan.) 6:3, 6:2
Dvouhra - semifinále:
Van Uytvancková (7-Belg.) - Mariaová (4-Něm.) 6:1, 6:2
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Andreescuová, Branstineová (Kan.) - Hradecká, Krejčíková (2-ČR) 4:6, 6:3, 10:7
Tokio (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů
Dvouhra - semifinále
Dijasová (Kaz.) - McHaleová (USA) 6:4, 0:6, 6:3
Dvouhra - semifinále:
Dijasová (Kaz.) - McHaleová (USA) 6:4, 0:6, 6:3
Katóová (Jap.) - Fettová (Chorv.) 4:6, 7:6 (7:1), 6:4.
Čtyřhra - finále:
Aojamaová, Jang Čao-süan (4-Jap./Čína) - Adamczaková, Sandersová (Austr.) 6:0, 2:6, 10:5.

Reklama

Související témata: