Hlavní obsah

Má obavy o svou dcerku, nechce, aby se jí posmívali. Serena se svěřila v emotivním dopise

Před necelými třemi týdny se Serena Williamsová stala maminkou, když porodila dcerku. Malá Alexis Olympie jí dělá spoustu radosti, avšak zároveň pětatřicetiletá tenistka přiznává, že už začíná mít i velké obavy, jak se budou k její holčičce chovat ostatní. A tak se rozhodla svěřit své matce. V hodně emotivním dopise jí děkuje za to, jaká je, že pro ni byla vždy vzorem a zároveň píše o svých těžkostech.

Foto: Profimedia.cz

Serena Williamsová s matkou.

Článek

„Drahá maminko, jsi jednou z nejsilnějších žen, které znám. Když se podívám na dceru, má moje ruce i nohy. Stejně silné, svalnaté, senzační. Vůbec ale nevím, jak budu reagovat, jestli bude zažívat také to, čím jsem si musela projít od svých patnácti let. Nazývali mě mužem, protože jsem byla silnější,“ zavzpomínala ve zveřejněném dopise bývalá světová jednička.

„Říkali, že beru drogy. Říkali, že nepatřím do ženského sportu, protože jsem silnější než ostatní ženy. Mami, nechápu, jak jsi všechny ty redaktory a další osoby dokázala ignorovat. Jsem hrdá na to, že ukazujeme, co některé ženy mohou dokázat. Nejsme všechny stejné. Jsme vypracované, svalnaté, velké či malé, ale jsme ženy. Hrdé ženy!“

„Jen doufám, že budu stejná jako ty. Snažím se a Bůh vidí, že na tom pracuji. Mám před sebou dlouhou cestu, ale děkuji ti. Díky za to, že jsi mi byla vždy příkladem. To, co jsi mě naučila, bych chtěla předat Alexis Olympii. Slib mi, mami, že mi v tom budeš pomáhat,“ přeje si vítězka třiadvaceti grandslamů.

„Nejsem si totiž jistá, jestli už jsem tak silná. Snad ale jednou budu. Miluju tě, tvoje nejmladší z pěti dětí, Serena,“ uzavřela emotivní vzkaz úspěšná tenistka, která se na začátku září stala maminkou. Na kurty by se chtěla vrátit, a i když dříve prohlašovala, že by už v lednu ráda obhajovala titul na Australian Open, nyní přiznává, že to možná bude o něco později.

Reklama

Související témata: