Hlavní obsah

Wozniacká - Muguruzaová 6:2, 6:0Potupa pro světovou jedničku! Od krásné Dánky dostala kanára. Jebavý ve finále

Aktualizováno

Obhájkyně titulu Caroline Wozniacká porazila v semifinále tenisového turnaje v Tokiu španělskou světovou jedničku Garbiňe Muguruzaovou jednoznačně 6:2, 6:0. O první letošní titul bude dánská hráčka usilovat v nedělním finále proti Rusce Anastasii Pavljučenkovové, která vyřadila Němku Angelique Kerberovou po setech 6:0, 6:7, 6:4. Do finále čtyřhry v Petrohradu se probojoval český zástupce Roman Jebavý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Světová jednička Muguruzaová dostala od krásné Dánky kanáraVideo: sntv

 
Článek

Wozniacká postoupila na okruhu WTA do finále letos už posedmé, ale zatím ani jednou neuspěla. Její soupeřka Pavljučenkovová triumfovala v Rabatu a v Monterrey.

V prvním semifinále se střetly hráčky, které o den dříve zvítězily nad českými soupeřkami. Ruská přemožitelka Barbory Strýcové vletěla do utkání jako uragán a vyhrála osm úvodních gamů, až pak se Kerberová vzpamatovala a druhý set zachránila v tie-breaku.

V závěrečné sadě naopak Němka, která v pátek zdolala Karolínu Plíškovou, vedla už 3:0, potom však nastal další zvrat. Pavljučenkovová tak ve vzájemné bilanci vyrovnala na 5:5 a navázala na dubnovou výhru z Monterrey. Tam Kerberová hrála jediné finále v letošní sezóně.

Zatímco první semifinále se protáhlo na více než dvě hodiny, druhé bylo nečekaně hotové už za hodinu. Wozniacká připravila Muguruzaovou šestkrát o servis a v druhém setu uštědřila světové jedničce potupného "kanára". S finálovou soupeřkou má vysoce aktivní bilanci 5:1, naposledy ale Pavljučenkovovou zdolala právě v Tokiu před sedmi lety.

Čang Šuaj po čtyřech letech vyhrála tenisový turnaj v Kuang-čou

Turnaj v čínském Kuang-čou vyhrála domácí Čang Šuaj. Druhá nasazená hráčka ve finále porazila Srbku Aleksandru Kruničovou 6:2, 3:6, 6:2 a vybojovala druhý titul na okruhu WTA. Ten první získala na tomtéž turnaji před čtyřmi lety.

Světová třicítka Čang Šuaj ani její soupeřka, které patří v žebříčku 65. místo, neztratily cestou do finále ani set. Zápas o titul rozehrála mnohem lépe osmadvacetiletá domácí tenistka, která Kruničovou v úvodní sadě připravila třikrát o servis.

Srbská soupeřka jí to ale v druhém dějství oplatila a finálový duel tak rozhodl až třetí set. Kruničová v něm ještě dokázala smazat ztrátu dvou her, pak už ale na dvorci kralovala čínská tenistka.

Kruničová zatím dokázala vyhrát dva turnaje WTA ve čtyřhře, poprvé se jí to podařilo před třemi lety v Taškentu po boku Kateřiny Siniakové. Ve finále dvouhry nastoupila poprvé.

Jebavý si v Petrohradu zahraje o druhý titul ve čtyřhře

Roman Jebavý postoupil podruhé v kariéře do finále čtyřhry na turnaji ATP Tour a v Petrohradu bude bojovat o druhý titul. V semifinále uspěli společně s Matwem Middelkoopem z Nizozemska proti druhé nasazené americko-australské dvojici Nicholas Monroe, John-Patrick Smith 6:4, 6:1 a ve finále se utkají s nasazenými jedničkami Juliem Peraltou z Chile a Argentincem Horaciem Zeballosem.

Sedmadvacetiletý Jebavý, jenž o víkendu marně bojoval s reprezentací v baráži Davisova poháru v Nizozemsku, slavil premiérový titul letos v květnu v Istanbulu. Jeho partnerem v Turecku byl Jiří Veselý.

O titul ve dvouhře se v Petrohradu utkají Damir Džumhur z Bosny a Ital Fabio Fognini, jenž v semifinále odvrátil dva mečboly nasazené jedničce Robertu Bautistovi. Fognigi po obratu zdolal Španěla 2:6, 7:6 a 7:6. V neděli má šanci získat pátou trofej v kariéře, Džumhur první.

Gojowczyk si v Metách zahraje poprvé finále

Němec Peter Gojowczyk se na turnaji v Metách poprvé na okruhu ATP probojoval do finále. Osmadvacetiletý rodák z Dachau si prodloužil cestu z kvalifikace až do boje o titul poté, co mu krajan Mischa Zverev vzdal semifinále ve druhém setu. Gojowczyk v té době vedl 6:3 a 1:0.

Německý kvalifikant, 95. hráč světového žebříčku, v nedělním finále vyzve domácího Benoita Paireho. Ten z pozice sedmého nasazeného potvrdil roli favorita proti Gruzínci Nikolozi Basilašvilimu výhrou 6:1 a 7:6, pomohl si k ní 17 esy. Paire je ve finále popáté, titul má jeden, získal ho předloni v Bastadu.

Turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace milión dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (3-Dán.) - Muguruzaová (1-Šp.) 6:2, 6:0
Pavljučenkovová (Rus.) - Kerberová (7-Něm.) 6:0, 6:7 (4:7), 6:4
Čtyřhra - finále:
Klepačová, Martínezová (4-Slovin./Šp.) - Gavrilovová, Kasatkinová (Austr./Rus.) 6:3, 6:2
Turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Ostapenková (1-Lot.) - Kumkhumová (Thaj.) 3:6, 6:1, 6:3
Haddadová Maiaová (Braz.) - Hogenkampová (Niz.) 6:1, 7:6 (9:7).
Turnaj žen v Kuang-čou (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Čang Šuaj (2-Čína) - Kruničová (Srb.) 6:2, 3:6, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Mertensová, Schuursová (1-Belg./Niz.) - Adamczaková, Sandersová (2-Austr.) 6:2, 6:3.
Turnaj mužů v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 1,064.715 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Džumhur (Bosna) - Struff (8-Něm.) 6:3, 7:5
Fognini (3-It.) - Bautista (1-Šp.) 2:6, 7:6 (9:7), 7:6 (7:5)
Čtyřhra - semifinále:
Jebavý, Middelkoop (ČR/Niz.) - Monroe, Smith (2-USA/Austr.) 6:4, 6:1
Turnaj mužů ITF v Londýně (tvrdý povrch, dotace 15 000 dolarů)
Dvouhra - finále:
Farquharson (Brit.) - Konečný (1-ČR) 7:6 (7:5), 6:2
Turnaj mužů v Metách (tvrdý povrch, dotace 540 310 eur)
Dvouhra - semifinále:
Gojowczyk (Něm.) - M. Zverev (5-Něm.) 6:3, 1:0 skreč
Paire (7-Fr.) - Basilašvili (Gruz.) 6:1, 7:6 (7:5).

Reklama