Hlavní obsah

Přežila útok v Las Vegas! Bylo to děsivé, přiznala britská tenisová hvězda

Las Vegas

Šokovaná, ale živá. Britská tenistka Laura Robsonová se v neděli večer zúčastnila koncertu country hudby v Las Vegas, kde došlo k jednomu z nejtragičtějších útoků v historii Spojených států amerických. Čtyřiašedesátiletý muž zde automatickou zbraní zabil devětapadesát lidí a přes pět set jich zranil.

Foto: Profimedia.cz

Laura Robsonová.

Článek

„Jsem v pořádku,“ napsala Laura Robsonová na sociálních sítích. „Byli jsme tam. Nejdříve to znělo jako ohňostroj, pak najednou všichni začali utíkat. Bylo to děsivé,“ uvedla dál. „Můj kamarád byl hlouběji v davu, pomáhal lidem, kteří byli zranění. Všichni jsme v šoku,“ dodala britská tenistka.

V Las Vegas tou dobou byla i trojice anglických hráčů kriketu Jade Dernbach, Tom Curran a Stuart Meaker. „Šílená zkušenost včera v noci. Hrozné, co se stalo, naštěstí jsme v pořádku. Modlíme se za všechny, které toto neštěstí postihlo,“ uvedl na Twitteru Curran.

Masakr, který se v Las Vegas stal, zasáhl mnoho lidí. Obětem i pozůstalým začaly okamžitě vyjadřovat podporu i další sportovní hvězdy. „Jsme s vámi v našich myšlenkách a modlitbách. Zůstaňte silní,“ napsal na sociální sítě americký tenista Jack Sock. „Zdrcující zprávy. Modlíme se za všechny ve Vegas,“ přidal se Australan Nick Kyrgios.

„V jaké fázi se nachází bezpečnost lidí, když je tak snadný přístup ke zbraním?“ ptá se další australský tenista Sam Groth. Eugenie Bouchardová neštěstí oplakala. „Plakala jsem. Mé srdce je s vámi,“ uvedla kanadská kráska. „Nemůžu uvěřit titulkům z Las Vegas. Modlím se za všechny,“ napsala americká lyžařská hvězda Lindsey Vonnová.

Reklama