Hlavní obsah

Čeští tenisté budou na jubilejním Hopmanově poháru chybět

Čeští tenisté budou na jubilejním 30. ročníku Hopmanova poháru chybět. Tradiční akce pro osm smíšených dvojic se nezúčastní poprvé od roku 2013. Hopman Cup začne v Perthu 30. prosince a hlavní hvězdou bude Švýcar Roger Federer. Devatenáctinásobný grandslamový vítěz stejně jako letos vytvoří pár s Belindou Bencicovou.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Švýcar Roger Federer se opět Hopman Cupu zúčastní.

Článek

Šestatřicetiletý Federer na Hopman Cupu zahájil sezónu i letos a start v Perthu se mu osvědčil, protože pak vyhrál Australian Open. Mezi favority bude patřit také Německo s bývalou světovou jedničkou Angelique Kerberovou a Alexanderem Zverevem, aktuálně čtvrtým hráčem žebříčku ATP.

Domácí Austrálii budou reprezentovat Daria Gavrilovová a Thanasi Kokkinakis. Po 16 letech se objeví v soutěži Japonsko s Juičim Sugitou a Naomi Ósakaovou.

Zbývajícími účastníky, jejichž start dnes pořadatelé potvrdili, jsou Belgie (David Goffin a Elise Mertensová), USA (Jack Sock a CoCo Vandewegheová), Rusko (Světlana Kuzněcovová a Karen Chačanov) a Kanada (Eugenie Bouchardová a Vasek Pospisil).

"Pole účastníků bude jedním z nejsilnějších v historii, přijedou tři členové top ten a šest tenistů do dvacátého místa," řekl ředitel turnaje Paul Kilderry. "Vrátí se k nám jeden z nejlepšího tenistů historie Roger Federer, těšíme se na první start Angie Kerberové nebo na mladou hvězdu Alexandera Zvereva," dodal.

Hopmanův pohár se hraje od roku 1989. Z českých tenistů ho naposledy vyhráli Petra Kvitová s Tomášem Berdychem v roce 2012. Před nimi triumfovali Petr Korda s Janou Novotnou v roce 1994 a o pět let dříve se vítězi premiérového ročníku stali ještě pod hlavičkou Československa Miloslav Mečíř a Helena Suková. Naposledy české barvy hájili Lucie Hradecká a Adam Pavlásek.

Reklama