Hlavní obsah

Kvitová - Wozniacká 6:1, 6:4Kvitová si poradila s bývalou jedničkou a jde proti Strýcové. Návrat Plíškové na trůn se nekoná! Berdych končí

Aktualizováno

Dojde na české čtvrtfinále. Petra Kvitová postupuje na tenisovém turnaji v Pekingu po výhře 6:1, 6:4 nad bývalou světovou jedničkou Dánkou Caroline Wozniackou. O místo mezi nejlepšími čtyřmi si s ní zahraje Barbora Strýcová, která zdolala Australanku Darju Gavrilovovou 6:0, 6:4. Karolína Plíšková ve třetím kole vypadla a přišla o šanci vrátit se do čela žebříčku. S Rumunkou Soranou Cirsteaovou prohrála 1:6, 5:7. Tomáš Berdych vypadl ve druhém kole. S Rusem Andrejem Rubljovem prohrál 6:1, 4:6, 1:6.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Kvitová - Wozniacká v PekinguVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Peking, Rubljov - Berdych

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková prohrála v Pekingu s Rumunkou Cirsteaovou

Světová jednička Garbiňe Muguruzaová dala Plíškové brzkým vyřazením z turnaje v Pekingu šanci k návratu na pozici světové jedničky, kterou Španělka drží od konce US Open. Češka ale dnešní porážkou tuto možnost nevyužila.

Do zápasu přitom vstoupila dobře a hned vzala Rumunce servis. Jenže následně ztratila šest her v řadě a tím i první set. Nástup do druhé sady měla česká hráčka ještě lepší, když vedla dokonce 3:0 a 5:2, jenž pak přišel kolaps číslo dvě. Rumunka vyhrála dalších pět her v řadě, což znamenalo její postup do čtvrtfinále.

"Nemyslela jsem na to, jak vysoko je na žebříčku. Soustředila jsem se jen na svoji hru," hlásila spokojeně rumunská tenistka po utkání. "V poslední době jsem hrála dobře, jen výsledky nepřišly tak rychle, jak jsem doufala. Ale dřela jsem dál a teď se ukazuje, že se tvrdá práce nakonec vždy vyplatí."

Po krachu Plíškové mohou Muguruzaovou na trůnu vystřídat už jen Rumunka Simona Halepová, která v Pekingu postup do čtvrtfinále zvládla už ve středu, a Elina Svitolinová. Ukrajinská tenistka dnes vyřadila Rusku Jelenu Vesninovou.

Strýcová v úvodu koncertovala

Jednatřicetiletá Strýcová sehrála proti Gavrilovové dva zcela odlišné sety. Zatímco v úvodním takřka nechybovala a za necelou půlhodinu vyprovodila o osm let mladší soupeřku s kanárem, ve druhém si situaci zkomplikovala a o výhru v něm bojovala více než hodinu.

Devětadvacátá hráčka světového žebříčku se sice rychle ujala vedení 2:0, pak ale dovolila Australance, jež je v pořadí WTA o sedm míst výš, vyrovnat. Do vedení šla Strýcová znovu v osmé hře, při svém servisu ale zápas nedokázala dopodávat a první mečbol si vypracovala až v dalším gamu při servisu soupeřky. Rodačka z Moskvy duel ukončila dvojchybou a i druhý vzájemný duel se Strýcovou prohrála.

Další soupeřkou Strýcové bude Kvitová, která si poradila s Wozniackou. Za stavu 1:1 získala Češka pět gamů v řadě a tím i celou sadu. Ve druhém setu si obě hráčky držely servis až do stavu 5:4 pro Kvitovou. Pak dvojnásobná vítězka Wimbledonu počtvrté v utkání prolomila soupeřčino podání a po hodině a čtvrt proměnila první mečbol.

"Myslím, že to byl z mé strany dobrý zápas. Nedělala jsem zbytečné a nevynucené chyby a naopak mi hodně pomohl servis. V průběhu zápasu jsem se zlepšovala a především v druhém setu jsem hodně útočila," řekla Kvitová, jež se po vítězství v prvním kole nad Kristýnou Plíškovou utká v Pekingu s další Češkou.

"S Barborou jsme docela kamarádky, hrajeme spolu Fed Cup a už jsme toho hodně vyhrály. Bude to s ní určitě těžké, Barbora tady hraje dobře, jinak by nebyla ve čtvrtfinále," řekla Kvitová, jež má na kontě už 24 vítězství nad českými hráčkami za sebou. "Asi je to pro mě vždycky motivace navíc," řekla sedmadvacetiletá Kvitová. Poslední porážku od krajanky utrpěla v roce 2012 v Madridu s kamarádkou Lucií Hradeckou.

Sedmý nasazený Berdych čelil hned v první hře třem brejkbolům, všechny ale odvrátil a nakonec sadu snadno získal. Ve druhém setu se dostal do vedení 3:1, avšak následně při svém podání prohrál pět gamů ze šesti. Z výhry 1:6, 6:4 a 6:1 se tak radoval devatenáctiletý Rubljov, který letos v březnu v Miami Berdychovi hladce podlehl.

Turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch)
Ženy (dotace 7 027 063 dolarů)
Dvouhra - 3. kolo:
Cirsteaová (Rum.) - Karolína Plíšková (4-ČR) 6:1, 7:5
Kvitová (12-ČR) - Wozniacká (5-Dán.) 6:1, 6:4
Strýcová (ČR) - Gavrilovová (Austr.) 6:0, 6:4
Garciaová (Fr.) - Cornetová (Fr.) 6:2, 6:1
Ostapenková (9-Lot.) - Pcheng Šuaj (Čína) 3:0 skreč
Svitolinová (3-Ukr.) - Vesninová (Rus.) 6:2, 7:5
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Babosová, Hlaváčková (4-Maď./ČR) - Bertensová, Görgesová (Niz./Něm.) 3:6, 6:3, 11:9.
Muži (dotace 4 089 265 dolarů)
Dvouhra - 2. kolo:
Rubljov (Rus.) - Berdych (7-ČR) 1:6, 6:4, 6:1
A. Zverev (2-Něm.) - Fognini (It.) 6:4, 6:2
Isner (6-USA) - Mayer (Arg.) 6:0, 6:3
Nadal (1-Šp.) - Chačanov (Rus.) 6:3, 6:3
Turnaj mužů v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1 706 175 dolarů)
Dvouhra - 2. kolo:
Gasquet (Fr.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6:0, 7:6 (7:5)
Johnson (USA) - Dolgopolov (Ukr.) 6:2, 6:4
Goffin (4-Belg.) - Ebden (Austr.) 2:6, 7:5, 7:6 (7:1)
Sugita (Jap.) - Raonic (3-Kan.) 1:0 skreč.

Reklama

Související témata: