Hlavní obsah

Jídlo je jeho vášeň! Djokovič otevřel další restauraci, v této dostanou chudí lidé jídlo zadarmo

Praha

Má hodně peněz, a tak se rozhodl, že udělá dobrý skutek. Novak Djokovič otevřel svou již třetí restauraci. V této však budou mít chudí lidé jídlo zadarmo. „Jídlo je moje vášeň. Za mé úspěchy může i z části právě strava,“ tvrdí vítěz dvanácti grandslamů, který se nyní zotavuje z dlouhodobého zranění lokte.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič.

Článek

Sezónu musel Novak Djokovič ukončit už v červenci kvůli přetrvávajícím problémům s loktem. Ačkoli ještě nemůže vzít raketu do ruky, naplno se věnuje fyzické přípravě, rodině a také podnikání. Třicetiletý Srb nedávno v rodné zemi otevřel restauraci. Už třetí.

První uvedl do provozu v Bělehradě v roce 2009 a jmenuje se Novak. Druhou pojmenoval Eqvita, je vegetariánská a otevřena byla v roce 2016 v Monte Carlu. „Peníze pro mne nejsou problém,“ uvedl Djokovič v tiskovém prohlášení. „Vydělal jsem dost na to, abych mohl nakrmit celé Srbsko.“

Bývalá světová jednička se navíc rozhodla, že v nově otevřené restauraci budou mít chudí lidé jídlo zdarma. „Myslím si, že si to Srbové zaslouží za tu veškerou podporu, kterou mi dávají,“ vysvětloval tenista, který se už od dětství pohyboval v restauračním prostředí, neboť jeho rodiče provozovali pizzerii.

„Jídlo je moje vášeň. Myslím, že za mé úspěchy může z velké části právě strava,“ dodal vítěz dvanácti grandslamů. Na kurty by se chtěl šestý hráč světa vrátit v lednu na turnajích v Austrálii. Spolu se svým superkoučem, legendárním Andrem Agassim, věří, že se mu povede dostat se opět mezi nejlepší.

Reklama

Související témata: