Hlavní obsah

Strýcová - Mariaová 6:1, 6:3Výborně! Strýcová smetla Němku a zahraje si o finále. Postupují i Nadal a Federer

Aktualizováno

Česká tenistka Barbora Strýcová pokračuje na turnaji v Linci ve skvělých výkonech. V pátek porazila sedmou nasazenou Němku Tatjanu Mariaovou hladce 6:1, 6:3 a postoupila do semifinále. V něm turnajovou dvojku a 26. hráčku světa čeká rumunská kvalifikantka Mihaela Buzarnescuová, která zdolala Švýcarku Belindu Bencicovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nadal - Dimitrov v ŠanghajiVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Roger Federer vyřadil Gasqueta a je v semifinále

Jednatřicetiletá Strýcová sice prohrála úvodní game, poté ale i díky třem brejkům získala sedm her v řadě a tím i úvodní sadu. K zisku druhého setu stačil Češce jediný brejk ve čtvrté hře. Sama pustila soupeřku k prvnímu brejkbolu až za stavu 5:3, ale odvrátila ho a po hodině a čtvrt proměnila první mečbol.

Strýcová letos postoupila do semifinále už třikrát, v Sydney, Bielu ani v Praze neuspěla. Finále si naposledy zahrála loni v červnu v Birminghamu, kde nestačila na Američanku Madison Keysovou. Jediný titul na okruhu WTA získala v roce 2011 v Québecu.

Šarapovová v semifinále

Ruska Maria Šarapovová postoupila na turnaji v Tchien-ťinu podruhé v sezóně do semifinále. Pětinásobná grandslamová vítězka, jež se na okruh WTA vrátila po trestu za doping koncem dubna ve Stuttgartu, porazila ve čtvrtfinále švýcarskou kvalifikantu Stefanii Vögeleovou 6:3, 6:1.

Právě při comebacku ve Stuttgartu slavila Šarapovová semifinálovou účast, v květnu si ale poranila stehenní sval a vynechala celou travnatou sezónu. Návrat na kurty před US Open jí pak komplikovalo zranění ruky.

Třicetiletá hráčka, jež v hlavní soutěži v Tchien-ťinu startuje na divokou kartu, sice začala duel ztrátou podání, brejk ale soupeřce okamžitě oplatila a dál měla dění na kurtu pod kontrolou. Na turnaji tak zatím neztratila ani set.

O postup do finále se utká s třetí nasazenou Číňankou Pcheng Šuaj. Z předchozích šesti vzájemných duelů prohrála jen jednou, naposledy spolu hrály v roce 2015 na Australian Open.

V žebříčku WTA momentálně patří bývalé světové jedničce 86. místo, v novém vydání si minimálně o 14 míst polepší.

Nadal si může zahrát finále s Federerem

První dva tenisté světového žebříčku Španěl Rafael Nadal i Švýcar Roger Federer postoupili na turnaji Masters v Šanghaji do semifinále. Nejvýše nasazený Nadal porazil ve třech setech Bulhara Grigora Dimitrova a čeká jej turnajová čtyřka Chorvat Marin Čilič. Federer si poradil s Francouzem Richardem Gasquetem a v semifinále se utká s Argentincem Juanem Martínem del Potrem.

Nadal zdolal Dimitrova 6:4, 6:7, 6:3, zaznamenal patnácté vítězství v řadě a v historické tabulce se díky 870. výhře na okruhu vyrovnal šestému Američanovi Andremu Agassimu. V Šanghaji Španěl ještě ani jednou nepřišel o servis.

"Mám na kontě dlouhou vítěznou šňůru, takže jsem opravdu šťastný. Triumfoval jsem na US Open i v Pekingu a tady jsem se dostal do semifinále, takže se pokusím zůstat koncentrovaný a udržet se na vlně. Uvidíme, jestli budu mít zítra další dobrý den," řekl Nadal.

Jeho velký rival Federer porazil Gasqueta 7:5, 6:4 a na turnaji ještě neztratil ani set. V Šanghaji už na rozdíl od Nadala jednou slavil celkový triumf, když před třemi lety porazil ve finále Francouze Gillese Simona a stal se nejstarším vítězem v historii turnaje v nejlidnatějším městě planety.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 7 906 170 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Dimitrov (9-Bulh.) 6:4, 6:7 (4:7), 6:3
Federer (2-Švýc.) - Gasquet (Fr.) 7:5, 6:4.
Čilič (4-Chorv.) - Ramos (Šp.) 6:3, 6:4
Del Potro (16-Arg.) - Troicki (Srb.) 4:6, 6:1, 6:4.
Tenisový turnaj žen v Tchien-ťinu v Číně (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (Rus.) - Vögeleová (Švýc.) 6:3, 6:1
Sabalenková (Běl.) - Ču Lin (Čína) 6:3, 6:4
Pcheng Šuaj (3-Čína) - Sorribesová (Šp.) 6:0, 6:1
Erraniová (It.) - McHaleová (USA) 5:7, 7:6 (7:2), 6:1
Tenisový turnaj žen v Hongkongu (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pavljučenkovová (6-Rus.) - Ósakaová (Jap.) 6:3, 6:3.
Gavrilovová (7-Austr.) - Cabreraová (Austr.) 6:1, 3:6, 6:4
Wang Čchiang (Čína) - Stosurová (Austr.) 7:5, 6:2
Bradyová - Gibbsová (obě USA) 7:5, 6:4
Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Strýcová (2-ČR) - Mariaová (7-Něm.) 6:1, 6:3.
Rybáriková (1-SR) - Cirsteaová (5-Rum.) 5:7, 6:2, 6:1
Buzarnescuová (Rum.) - Bencicová (Švýc.) 6:4, 5:7, 7:6 (7:4)
Golubicová (Švýc.) - Larssonová (Švéd.) 6:3, 6:1

Reklama

Související témata: