Hlavní obsah

Neskutečná jízda Plíškové, Venus povolila jen čtyři gamy! První výhru má i Muguruzaová

Singapur
Aktualizováno

První bitva Karolíny Plíškové v Bílé skupině Turnaje mistryň byla rychlejší než si kdokoli dovedl představit. Česká tenisová jednička v Singapuru proti Američance Venus Williamsové zahájila doslova jako z partesu. Česká jednička fantasticky returnovala, vzala nejstarší účastnici turnaje třikrát servis a rychle zvítězila 6:2. Druhý set Karolíně vyšel snad ještě lépe a po vynikajícím výkonu dokázala zvítězit jednoznačně 6:2, 6:2. Španělská tenistka Garbiňe Muguruzaová porazila v druhém utkání Bílé skupiny 6:3, 6:4 Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

Karolína Plíšková vstoupila do Turnaje mistryň výhrouVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

"Rozhodlo moje podání, i když mohlo být lepší. Výsledek vypadá snadněji, než to bylo. Tady není žádný zápas snadný, je potřeba hrát od prvního míče soustředěně," řekla Plíšková v rozhovoru na dvorci po utkání, které trvalo ani ne hodinu a čtvrt.

Plíšková vstoupila do utkání vydařenou hrou na servisu, který získala i za pomoci dvou es. Pak hned vzala Williamsové v agresivních výměnách a díky dobrému returnu podání. Za stavu 3:1 sice o brejk přišla, ale pak získala další čtyři gamy.

"Líbí se mi, jak jsi pozitivní. Všechno je dobrý. Jdi do první hry hodně soustředěná. Hraj stejně," radila Plíškové po první sadě Australanka Rennae Stubbsová, její trenérka pro Turnaj mistryň.

Kritický moment v třetí hře druhé sady česká tenistka ustála. V nejdelším gamu utkání odvrátila dva brejkboly. Především při tom první měla namále, ale na síti se natáhla a volej umístila do kurtu. Při druhém brejkbolu trefila eso a nakonec hru získala.

Poté udeřila. Znovu se opírala do slabšího druhého servisu Američanky a brejk ze čtvrté hry potvrdila čistou hrou na 4:1. Za stavu 5:2 vedla při podání Williamsové 40:0, ale nakonec využila čtvrtý mečbol díky chybě sedminásobné grandslamové šampionky.

Plíšková si pomohla celkem pěti esy, nastřílela 25 vítězných úderů a statistici jí napočítali pouze 12 nevynucených chyb. "Odzadu do byla přestřelka, skvělé údery a bylo to těžké. Odehrály jsem výborný zápas," řekla.

Pětadvacetiletá česká tenistka hraje na vrcholu sezony podruhé. I loni rozehrála turnaj úspěšně, ale pak po dvou porážkách nepostoupila ze skupiny.

V Singapuru Plíškovou doprovází přítel a manažer Michal Hrdlička, kondiční trenér Martin Nosko a v roli trenérky pomáhá Australanka Rennae Stubbsová.

Hráčky se utkají ve skupině každá s každou a vždy dvojice nejlepších postoupí do semifinále. Celková dotace činí sedm miliónů dolarů a neporažená vítězka si může na konto připsat přes dva milióny.

Dalšími soupeřkami Plíškové jsou Španělka Garbiňe Muguruzaová a Jelena Ostapenková z Lotyšska.

Plíšková si už v úterním duelu se Španělkou může předčasně zajistit semifinále. Pokud česká tenistka zvítězí a zároveň Williamsová porazí Ostapenkovou, bude mít dokonce jisté první místo ve skupině. Jestliže Plíšková vyhraje ve dvou setech a Ostapenková naopak ve třech setech zdolá Williamsovou, postoupí česká tenistka také.

V Červené skupině hrají světová jednička Simona Halepová z Rumunska, Ukrajinka Elina Svitolinová, Dánka Caroline Wozniacká a Caroline Garciaová z Francie.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):
Bílá skupina:
Karolína Plíšková (3-ČR) - V. Williamsová (5-USA) 6:2, 6:2
Muguruzaová (2-Šp.) - Ostapenková (7-Lot) 6:3, 6:4

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  Andrejevová - Nosková dnes 11 : 00
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová