Hlavní obsah

Umí být poněkud mimo, komentovala výkon soupeřky Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková si po postupu do semifinále Turnaje mistryň pochvalovala, že v Singapuru hodně těží ze svého podání. K nečekaně jednoznačnému průběhu zápasu s Garbiňe Muguruzaovou podle ní přispělo i to, že Španělka dnes neměla svůj den. Závěrečné utkání ve skupině s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, které už nemůže nic změnit na jejím postupu z prvního místa, plánuje odehrát uvolněně.

Foto: Edgar Su, Reuters

Plíšková zdraví fanoušky po druhé výhře na Turnaji mistryň.

Článek

Povrch v singapurské hale je sice pomalý, ale servis Plíškové je na něm účinný. Dnes při svém podání vyhrála dvě třetiny míčů, přes šedesátiprocentní úspěšnost měla po prvním i po druhém servisu. "I když netrefím skvělý první servis, tak z něj pořád můžu získat bod. Na jiném povrchu se to někdy odrazí (soupeřce) do ruky a dostávám z toho dobrý return, což se tady neděje," popisovala Plíšková na tiskové konferenci.

Očekávala další velkou bitvu s Muguruzaovou, která se ve druhé polovině sezony počínaje wimbledonským titulem dostala do výborné formy a stala se i světovou jedničkou. Dnes to ale v Singapuru nepotvrdila. "Myslím, že umí být poněkud mimo, jako každý bývá někdy mimo, a dnes to byl pravděpodobně jeden z těch dnů," komentovala výkon soupeřky Plíšková.

Pamatovala si na poslední vzájemný zápas v Cincinnati, v němž ji Španělka hladce porazila. "Proto jsem chtěla být připravená od prvního míče a nedat jí takové šance, protože ona měla ten poslední zápas asi taky v hlavě. Proto jsem začala tak dobře. V obou setech jsem vedla 3:0, což bylo pro mé sebevědomí důležité," řekla třetí hráčka světa.

Zatímco loni po úvodní výhře nad Muguruzaovou v dalších dvou zápasech ve skupině marně bojovala o postup, tentokrát závěrečný duel ve skupině s Ostapenkovou nemůže nic změnit na jejím postupu z prvního místa. "Jsem ráda, že nemusím hrát v dalším zápase o postup, protože loni to bylo poněkud stresující. Chci si ten zápas užít, ne prohrát, ale trochu víc si užívat tenis," uvedla Plíšková.

Výsledek čtvrtečního zápasu může být důležitý v boji o post světové jedničky na konci roku. "Půjde tam o hodně bodů a hodně peněz, takže by bylo hezké vyhrát ve skupině všechny tři," doplnila Plíšková. Její poslední soupeřka v Bílé skupině Ostapenková již nemá šanci postoupit.

Reklama

Související témata: